Functionaris Gegevensbescherming

Ben jij een specialist op het terrein van bescherming persoonsgegevens, aanverwante privacy en IT-gerelateerde regelgeving?

WerkgeverGemeente Capelle aan den IJssel
PlaatsPlaats: Capelle aan den ijssel
Provincie
Zuid-Holland
Branche
AanstellingAanstelling: Voltijds
DienstverbandDienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
OpleidingsniveauOpleidingsniveau: WO
Salaristot en met € 4739
Delen
Reageer op deze vacature
De gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel werken sinds 2014 op veel terreinen samen en hebben sinds 2015 activiteiten ondergebracht in de GR IJsselgemeenten. Ook op het terrein van bescherming persoonsgegevens, aanverwante privacy en IT-gerelateerde regelgeving is er gekozen voor een verregaande samenwerking. Om hieraan vorm te geven zijn we op zoek naar een specialist op dit terrein:

Functionaris Gegevensbescherming
36 uur per week

De functie
Deze functionaris werkt binnen de unit Juridische Zaken van de gemeente Capelle. De unit Juridische Zaken maakt onderdeel uit van de afdeling Bestuur en Concernondersteuning. De functionaris werkt nauw samen met de Chief Information Security Officer binnen de GR IJsselgemeenten.

De werkzaamheden:
  • Uitvoeren van de wettelijke taken zoals beschreven in artikel 38 en 39 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • Toezicht op de naleving.
  • Toewijzen van verantwoordelijkheden, privacy-awareness en het opleiden van collega’s.
  • Coördinatie op het uitvoeren van audits.
  • Adviseren over het uitvoeren van Privacy Impact Assessments (PIA) en toezicht op de uitvoering.
  • Contactpunt Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
  • Rechtstreeks verslag aan de hoogst leidinggevende.
  • Intern / extern aanspreekpunt.
  • Inventarisatie en beschrijven van verwerkingen en opstellen bewerkingsovereenkomsten.
  • Afhandelen bezwaren in kader van verwerking persoonsgegevens.
  • Adviseren over zowel juridische als technische aspecten met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.
  • Uitvoeren van privacy-risicoanalyses.
  • Ondersteuning van organisatieonderdelen bij het opstellen van de strategie omtrent het gebruik van persoonsgegevens.
  • Ondersteuning bij Privacy bij Design programma’s.
  • Bijhouden van het register verwerking persoonsgegevens.
  • Advisering t.a.v. opstellen van bewerkersovereenkomsten.
  • Advisering rond incidenten.

Wij vragen
  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding( rechten), bij voorkeur aangevuld met gerichte vakken op het gebied van privacy(I(C)T-recht, informatiebeveiliging, compliance en bescherming persoonsgegevens).
  • Je hebt minimaal 3 jaaraantoonbare (praktische) werkervaringmet privacyvraagstukken, Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), per 25 mei 2016 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en dataprotectie.
  • Je bent een resultaatgerichte, energieke persoonlijkheid en je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen.
  • Je hebt een klantgerichte instelling, een proactieve werkhouding en bent uitstekend in staat zowel zelfstandig als in teamverband te opereren.
  • Je bent gedreven, daadkrachtig en weet mensen in beweging te krijgen en te winnen voor het resultaat.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werkenen het aansturen van projectmedewerkers.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt een goed gevoel voor de omgeving, waarin je werkt en hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne.

Wij bieden
Een leuke en afwisselende functie met veel ruimte voor visie en vernieuwing en in samenwerking met professionele en plezierige collega’s. Wij bieden je hiervoor schaal 11 (indicatief) met een maximum tot € 4.740,-, waarbij we kijken naar je opleiding en de ervaring die je meebrengt. Daarnaast heb je eigen regie op de inzet van 16,3% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. Ook bieden we de mogelijkheid om ADV op te bouwen. En natuurlijk zijn er ontwikkelingsfaciliteiten.

Informatie en sollicitatieprocedure
Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Kijk dan op www.capelleaandenijssel.nl .

Voor inhoudelijke informatie over de functie neem je contact op met Leon van den Herik, unithoofd Juridische Zaken, 010-284 8211 (afwezig i.v.m. vakantie van 10 juli t/m 3 augustus 2017).
Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met administratief medewerker P&O Biemla Saktoe of Ingeborg Prins via telefoon (010) 284 8303.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:
  • De eerste gesprekken zijn gepland op vrijdag 15 september 2017 tussen 09.00 - 14.00 uur.
  • Het tweede gesprek vindt plaats op maandag 25 september 2017 tussen 13.00 - 17.00 uur.
  • Een assessment wordt afgenomen op dinsdag 3 oktober 2017 en duurt de hele dag.
  • Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017 om 11.00 uur.

Sollicitatie
Heb jij interesse in deze vacature? En voldoe je aan het gevraagde functieprofiel? Solliciteer dan direct via het online sollicitatieformulier . Je cv en motivatie ontvangen we graag uiterlijk 3 september 2017. Richt je sollicitatie aan Senior P&O adviseur Korstiaan Hoogvliet.

Voor deze functie wordt zowel intern als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.