Functionaris gegevensbescherming

Vind jij privacy ook zo belangrijk, zeker in deze tijd van datalekken, cyberaanvallen en bedrijfsspionage? Wil jij graag meedenken en doen hoe we ervoor zorgen dat de bescherming van persoonsgegevens bij de provincie gegarandeerd is? Heb jij de kennis, ervaring en vaardigheden op dit gebied of ben jij de beginnende jurist met affiniteit voor ICT […]

Werkgever Provincie Overijssel
Plaats Plaats: Zwolle
Provincie
Overijssel
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Vind jij privacy ook zo belangrijk, zeker in deze tijd van datalekken,
cyberaanvallen en bedrijfsspionage? Wil jij graag meedenken en
doen hoe we ervoor zorgen dat de bescherming van persoonsgegevens
bij de provincie gegarandeerd is? Heb jij de kennis, ervaring
en vaardigheden op dit gebied of ben jij de beginnende jurist
met affiniteit voor ICT die zich hier volledig voor in wil zetten?
Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!



Functionaris gegevensbescherming

24 uur | Zwolle

Wat ga je doen?

Je informeert en adviseert de organisatie over de verplichtingen
voortvloeiend uit wet- en regelgeving op het gebied van de verwerking
van persoonsgegevens. Je ziet toe op de naleving van de wettelijke
bepalingen en op de naleving van het provinciale beleid met betrekking
tot de bescherming van persoonsgegevens. Je adviseert over privacy
impact assessments en je ziet toe op de uitvoering daarvan. Je
werkt samen met de Autoriteit Persoonsgegevens en treedt op als
contactpunt voor deze in verband met aangelegenheden rond de
verwerking van persoonsgegevens. Je bent het aanspreekpunt voor
betrokkenen voor alle zaken die verband houden met de verwerking
van hun gegevens en met de uitoefening van hun rechten. Je adviseert
het bestuur, management en medewerkers over de bescherming van
persoonsgegevens en werkt daarbij nauw samen met de adviseur
informatiebeveiliging en de juridisch adviseur privacy. Je doet
voorstellen voor beleid en stelt waar nodig nieuwe interne privacy
gedragscodes op. Je hebt een eigen bevoegdheid waarbij je rechtstreeks
rapporteert aan het college van Gedeputeerde Staten.

Je komt terecht in het team Informatie van de eenheid Bedrijfsvoering
waarin je zelfstandig adviseert over en onafhankelijk toezicht
houdt op de naleving van de AVG en andere relevante wet en regelgeving.
Je informeert en adviseert enerzijds en houdt toezicht en controleert
anderzijds. De inschatting is dat in de opbouwfase de nadruk
meer op informeren en adviseren ligt. Na deze fase gaat de focus
naar verwachting meer richting toezichthouden/controleren. Voor
de opbouwfase is gekozen om de functie bij team Informatie onder
te brengen, waarbij hij/zij tevens deelneemt aan het juridisch
adviseursoverleg. We zoeken een collega voor 24 uur per week.

Wat breng jij mee?

Heb jij affiniteit met ICT, informatiebeveiliging, juridische
zaken en interne beheersing (control, governance, compliance)?
Beschik jij over een bestuurlijke antenne? Ben je onafhankelijk,
integer en kan je goed omgaan met belangentegenstellingen en
privacyvraagstukken? Heb je kennis van de provinciale organisatie
en haar taken? Wij zijn op zoek naar iemand met een academisch
werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding Nederlands
Recht of een andere relevante academische opleiding. Voor deze
functie is actuele kennis van privacywetgeving zoals de Wet bescherming
persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming
(AVG) een vereiste.

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie – afhankelijk van je ervaring –
een salaris van minimaal 3.287,60 en maximaal 4.696,60 (schaal
11) bij een 36 urige werkweek (de vacature is voor 24 uur). Daarnaast
krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris
waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk
verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer
en waarvoor je het budget inzet.

De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende
werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende
en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden
wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk
op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder
te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen
met je collegas werk je binnen een informele werksfeer waar je
ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je gaat aan de slag bij de eenheid Bedrijfsvoering, een van
de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Je collegas
daar zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.
Elke dag zorg je er samen voor dat de organisatie kan worden
bestuurd. Zo kunnen de collegas van andere eenheden zich optimaal
op de uitvoering van de provinciale kerntaken richten.

De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie.
Bij ons krijg je te maken met een volledig digitale beleidscyclus,
een modern arbeidsvoorwaardenbeleid en een kantoor ingericht
op basis van het Nieuwe Werken. Het hoofd van je eenheid geeft
leiding aan de besluitvorming over bedrijfsvoeringactiviteiten.
Dit gebeurt via het organisatiebrede Bedrijfsvoeringsoverleg.
Jouw werkzaamheden en je rol zijn samen te vatten in drie onderdelen:
adviseren, control(eren) en faciliteren. Jouw eenheid bestaat
uit zes teams: Financiën, Backoffice Financiën, Personeel &
Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. Je
gaat samenwerken met zowel 138 vaste collegas, als collegas die
op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze functie

Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken
met een aantal medewerk(st)ers van het team.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen
met mw. M. Oosterkamp, adviseur voor het team Bedrijfsvoering
Informatie, op 038 499 90 93.

Je kunt reageren door te klikken op de sollicitatiebutton.

Je kunt solliciteren
tot 25 april 2018(maak gebruik van de sollicitatieknop onderaan
deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature
geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Functionaris gegevensbescherming Vacature Zwolle,
Functionaris, Juridisch, Legal, Vacature Zwolle