Ervaren Compliance Officer

Wil jij werken tussen wet- en regelgeving en de pragmatische invulling daarvan? Wil je je kunnen verdiepen in elk stuk relevante wet- en regelgeving? Dan ben jij misschien wel de Compliance officer die wij zoeken!

Werkgever Klaverblad Verzekeringen
Plaats Plaats: Zoetermeer
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Ervaring Tussen de 3-5 jaar
Delen
Reageer op deze vacature

De functie

Als Compliance officer bij Klaverblad maak je deel uit van een onafhankelijke, tweedelijns sleutelfunctie. Je houdt je bezig met onderzoeken naar de naleving van wet- en regelgeving. Je bent continu bezig om de steeds wijzigende externe wet- en regelgeving te vertalen naar pragmatische plannen en beleid. Met een klein team verrichten we alle compliance activiteiten. Je hebt daarom een breed takenpakket en de vrijheid om je te verdiepen op elk stuk relevante wet- en regelgeving. Er wordt een beroep gedaan op jouw expertise en senioriteit om het compliance niveau naar een nog hoger niveau te tillen. De AVG, IDD en Wft en Wwft zijn bekend bij je.

Als interne toezichthouder houdt de groep Compliance de ontwikkelingen binnen Klaverblad in de gaten. De prioriteiten van het toezicht worden risico-gebaseerd bepaald. De groep Compliance werkt nauw samen met afdeling Risicomanagement en actuarieel.

Wat ga je zoal doen?

·         Je informeert de organisatie over kansen, risico’s, en consequenties op gebied van relevante wet- en regelgeving.

·         Je neem initiatieven om de awareness rondom integriteit in de organisatie te vergroten.

·         Je controleert of de organisatie zich aan de regels houdt en je rapporteert hierover.

·         Je stelt het Compliance beleid bij waar nodig en onderneemt acties om bewustzijn en begrip voor dit beleid te vergroten. Ook monitor je de naleving van het beleid.

·         Je levert ondersteuning voor risicoanalyses (bijvoorbeeld de SIRA).

·         Je beoordeelt producten (PARP), processen (AO/IC) en de dienstverlening vanuit klantbelang, wet- en regelgeving en het belang van Klaverblad.

Het profiel

Je bent analytisch sterk en je weet hoofd- en bijzaken goed van elkaar te scheiden. Je bent organisatiesensitief en je kunt de rol van compliance goed uit leggen aan anderen. Je bent in staat om gemakkelijk en op een laagdrempelige manier een goede relatie op te bouwen met collega’s op elk niveau in de organisatie. Je spreekt mensen aan waar nodig en je legt jouw keuzes en ideeën overtuigend uit.

Daarnaast breng je het volgende mee:

·         Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur aangevuld met een compliance opleiding.

·         Je hebt kennis van en ervaring met de leven-, schade- en/of inkomensverzekeringsbranche;

·         Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring als compliance officer, bij voorkeur opgedaan bij een verzekeraar.

·         Je beschikt over kennis en ervaring met monitoring vanuit de tweede lijn.

De afdeling

De afdeling Compliance en informatiebeveiliging bestaat uit 7 medewerkers waarvan er 2 werkzaam zijn als compliance officer. Het afdelingshoofd Compliance en Informatiebeveiliging rapporteert rechtstreeks aan de directie en Raad van Commissarissen van Klaverblad.

Wie wij zijn en wat wij bieden

Klaverblad Verzekeringen is een middelgrote verzekeraar met ongeveer 450 medewerkers. Wij zijn zelfstandig en volgen al sinds 1850 onze eigen koers. Dit doen we door gewoon goede verzekeringen te bieden voor particulieren en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf door middel van een ongewoon goede dienstverlening.

Ongewoon goed. Dat willen we ook zijn als werkgever. Klaverblad is een gezond en stabiel bedrijf met een prettige en informele werksfeer. Wij hebben een gezonde balans tussen werk en privé. Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons ongewoon goed kunt ontwikkelen. Dit vertaalt zich onder andere in de studie- en doorgroeimogelijkheden die wij aanbieden.

 

Wij bieden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

·         een goed salaris inclusief 8% vakantiegeld en met een 13e en een 14e maand;

·         aantrekkelijke studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;

·         een gezonde balans tussen werk en privé met de mogelijkheid om te sparen voor extra vrije tijd;

·         een ruime financiële tegemoetkoming voor woonlasten en verzekeringen;

·         aandacht voor je gezondheid door een gezonde gratis lunch, een fietsplan en mogelijkheden om voordelig te sporten.

 

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature en het werken bij Klaverblad? Bel dan met Pieter de Boer (Recruiter) via 079-3204746.

Herken jij jezelf in de vacature en zie je jezelf werken bij Klaverblad? Dan zien wij dit graag terug in jouw CV en motivatiebrief. Je kunt deze naar ons toesturen via solliciteren@klaverblad.nl.

Betrouwbaarheidstoetsing

Wij dragen zorg voor integriteit. Daarom maakt een betrouwbaarheidstoetsing deel uit van de selectieprocedure.