Adviseur Plantoetsing en Regulering

Voor ons afdeling vergunningverlening zijn we op zoek naar Adviseur Plantoetsing en Regulering 36 uur | Ridderkerk

Werkgever Waterschap Hollandse Delta
Plaats Plaats: Ridderkerk
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: HBO
Delen
Reageer op deze vacature

Adviseur Plantoetsing en Regulering

36 uur | Ridderkerk

 

De organisatie

De afdeling Vergunningverlening bestaat uit een jong en energiek team en is de spil van het waterschap als het gaat om het ontwikkelen en toepassen van het beleid bij ingrepen in het watersysteem. Daarnaast worden adviezen gegeven aan andere overheden op ruimtelijke plannen, watervergunningen en omgevingsvergunningen. De afdeling vergunningverlening toetst tevens projectplannen voor eigen werken door het waterschap aan de eigen interne regelgeving.

 

Dit ga je doen

·         Je onderhoudt en regisseert contacten met gemeenten en andere partijen over ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening en de daaraan gerelateerde belangen van het waterschap.

·         Je adviseert bij (in- en externe) plannen op het gebied van water- en wegenbeheer over de mogelijkheden, de risico’s en de alternatieven. Met een kritische afweging van tegengestelde belangen draag je bij aan oplossingen.

·         Je zorgt voor een goede afhandeling van complexe vergunningaanvragen en ondersteunt en coacht vergunningverleners, zowel inhoudelijk als procesmatig, bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

·         Je bent als deskundige een herkenbare vraagbaak voor collega’s, bestuurders of externen en zoekt actief de communicatie.

·         Je bent zowel adviseur als projectleider, regisseur of coördinator.

·         Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en de markt en je bent in staat om je collega’s, management en bestuur je beleidsmatige visie te presenteren.

·         Je vertegenwoordigt het waterschap in regionale en landelijke overleggen en werkgroepen.

 

Dit heb je in huis

·         Je hebt een HBO werk- en denkniveau op het gebied van civiele techniek of milieukunde.

·         Je bent ervaren op het gebied van vergunningverlening in het kader van de Waterwet.

·         Je hebt actuele kennis van het omgevingsrecht (Waterwet, Verkeersregelgeving en Keur) en de Algemene wet bestuursrecht.

·         Je bent een sterke onderhandelaar en hebt oog voor de verschillende belangen.

·         Je bent in staat om te anticiperen op veranderende wet- en regelgeving en houdt altijd de doelstellingen van de organisatie in het oog.

·         Je werkt zelfstandig en bent in staat om samenwerking en synergie tot stand te brengen en te stimuleren.

·         Dit heb je in huis

·         Een enthousiaste, resultaat- en oplossingsgerichte collega met een proactieve werkstijl die in vernieuwingen een uitdaging ziet.

·         Je hebt affiniteit met de taken van het waterschap en bent bereid je hierin verder te ontwikkelen.

·         Een sterke onderhandelaar en hebt oog voor de verschillende belangen.

·         Een echte teamspeler, flexibel, stressbestendig en accuraat en met een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

·         Een collega die ook op zelfstandige wijze resultaten weet te boeken.

·         Een collega die zowel mondeling als schriftelijk helder en compact standpunten en adviezen weet te formuleren en te motiveren.

·         Een omgevingsbewuste en klantgerichte opstelling, deze is zeer wezenlijk voor de uitoefening van de functie.

 

Hier mag je op rekenen
Een dynamische werkomgeving die volop in ontwikkeling is, denk aan het invoeren van de princi-pes van assetmanagement. De werkwijze binnen het team wordt gekenmerkt door zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij professionals. Waterschap Hollandse Delta valt onder de Sectorale Arbeidsvoorwaarden Waterschappen. De SAW is de cao voor de waterschappen. Deze cao bevat een uitgebreid marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere goede regelingen op het gebied van studie en een keuzesysteem voor arbeidsvoorwaarden, zijnde het IKB (individueel keuze budget) waarmee iedere medewerker naast zijn of haar basissalaris beschikt over een vrij besteedbaar budget. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het bruto jaarsalaris is maximaal € 58.500,- incl. IKB berekend bij een werkweek van 36 uur (schaal10).

 

Heb je belangstelling?

Ben jij die enthousiaste collega? Stuur dan vóór 24 juni een sollicitatie met curriculum vitae onder vermelding van vacaturenummer HD1831 via de sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Erik Willemsen, teamleider (088 974 3306). Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure. De gesprekken zijn gepland in week 27.

 

Waterschap Hollandse Delta stelt er geen prijs op dat bedrijven op basis van deze advertentie ongevraagd hun diensten aanbieden.

 

Trefwoorden; Adviseur plantoetsing en regulering vacature, Ridderkerk, Zuid-Holland, HBO, civiele techniek, milieukunde, waterwet, vergunningverlener, overheid, juridisch, techniek, ruimtelijke ordening, waterschap