Advocaat Bouwrecht (3 tot 6 jaar ervaring)

Voor ons servicegebied Bouw zijn we op zoek naar een (gevorderde) advocaat-stagiaire of (beginnend) advocaat-medewerker met 3 tot 6 jaar ervaring.

Werkgever Poelmann van den Broek N.V.
Plaats Plaats: Nijmegen
Provincie
Gelderland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Ervaring Tussen de 3-6 jaar
Delen
Reageer op deze vacature

Ben jij gespecialiseerd in het civiele bouwrecht of heb je de ambitie om je daarin te specialiseren? Dan zijn we per direct op zoek naar jou! Je draait mee in een stimulerende en dynamische werkomgeving, waar het elke dag anders is. Dat typeert ons kantoor en team Bouw in het bijzonder. Je maakt onderdeel uit van een ambitieus team waarin nu vijf advocaten werkzaam zijn. De informele en open sfeer tussen alle medewerkers is kenmerkend voor ons kantoor. Bij ons gaat werk en plezier hand in hand en we zijn ons er continu bewust van voor wie we dit doen: onze klanten.

Over Poelmann van den Broek

Deftige juristen met dure praatjes? Niet bij Poelmann van den Broek. Wij zijn de stoere strijders onder de advocaten, al ruim 40 jaar. We beheersen onze specialismen tot in de puntjes. Onze klanten zijn hoofdzakelijk ondernemers. Wij kennen hun branches, weten waar de kansen en bedreigingen liggen en steken graag onze nek uit om resultaten te behalen. Verdedigend als het moet, aanvallend als het kan. Maar altijd strijdend met hart en ziel. En valt er meer te halen door de grenzen op te zoeken? Dan gaan we daarvoor. Zeker wanneer de klant er beter van wordt.

Hoe ziet jouw team er uit?

Onze advocaten Bouwrecht zijn specialisten in civiel recht. Het werk van onze juristen draait om bouwprojecten, van klein tot groot, van woning tot woonwijken en van wegen tot windmolenparken. Team Bouw werkt veel voor middelgrote en grote bouwbedrijven, maar net zo graag voor projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, brancheorganisaties, ingenieursbureaus en de toeleveringsindustrie. Onze advocaten adviseren over contracten, samenwerkingsvormen, algemene voorwaarden en standaard bouwvoorwaarden, waaronder de UAV, UAV GC en DNR. Zij ondersteunen onze klanten bij geschillen, waarbij ze altijd praktisch en in oplossingen denken, en de commerciële belangen van onze klanten altijd meewegen. Als het niet anders kan procederen ze. Onze advocaten hebben veel ervaring met procederen bij de civiele rechter, de Raad van Arbitrage voor de Bouw en het NAI.

Wat ga jij doen?

Je draait direct mee in de proces- en adviespraktijk van ons team Bouw en werkt ook samen met advocaten van andere servicegebieden (zoals Huur en Onroerend goed en Omgeving en Overheid) om tot hoogwaardige oplossingen te komen. Naast het werken voor bestaande klanten van team Bouw verwachten we dat je op termijn in staat bent om een eigen klantenportefeuille op te bouwen, waarbij we alle mogelijke ondersteuning bieden.

Wij bieden

·         De mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een superspecialist in het Bouwrecht die snel zelfstandig werkt voor topklanten;

·         Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een meer dan marktconform salaris;

·         Werken op een locatie in het centrum van het bruisende Nijmegen;

·         Een kantoor dat goed bereikbaar is met parkeerplek voor de deur;

·         Veel sociale activiteiten, zoals: gezamenlijke skivakantie, karttoernooi, cabaret, uitjes, etc.

Jouw profiel

·         Afgeronde opleiding Nederlands Recht, richting civiel recht;

·         3-6 jaar relevante ervaring;

·         Accuraat, kritisch, gedreven en met doorzettingsvermogen;

·         Goede juridische probleemanalyse en oordeelsvorming;

·         Creatief en nieuwsgierig;

·         Interesse in de technische aspecten van de bouw;

·         Uitstekende commerciële vaardigheden.   

Interesse?

Verstuur dan je CV met begeleidende brief via onze vacaturepagina of naar hr@pvdb.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Koen Roordink, (teamleider) via 024 381 14 67. Vanzelfsprekend garanderen wij de vertrouwelijke behandeling van de sollicitatie. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.