Ervaren advocaat Rechtspersonenrecht

Voor ons team Rechtspersonen en Contracteren zijn wij op zoek naar een advocaat medewerker die ten minste 4 jaar ervaring heeft op het gebied van Rechtspersonenrecht.

Werkgever Poelmann van den Broek N.V.
Plaats Plaats: Nijmegen
Provincie
Gelderland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Delen
Reageer op deze vacature

De klanten variëren van grote (inter)nationale ondernemingen tot het midden- en kleinbedrijf. Het team steekt veel tijd en energie in het onderhouden van contacten met belangrijkste cliënten en verwijzers, door middel van een persoonlijke en servicegerichte benadering en een heldere vakinhoudelijke profilering in de markt.

Over Poelmann van den Broek

Deftige juristen met dure praatjes? Niet bij Poelmann van den Broek. Wij zijn de stoere strijders onder de advocaten, al ruim 40 jaar. We beheersen onze specialismen tot in de puntjes. Onze klanten zijn hoofdzakelijk ondernemers. Wij kennen hun branches, weten waar de kansen en bedreigingen liggen en steken graag onze nek uit om resultaten te behalen. Verdedigend als het moet, aanvallend als het kan. Maar altijd strijdend met hart en ziel. En valt er meer te halen door de grenzen op te zoeken? Dan gaan we daarvoor. Zeker wanneer de klant er beter van wordt.

Wat doen onze advocaten Rechtspersonen & Contracteren? 

Onze ondernemingsrechtpraktijk bestaat uit 2 teams. We hebben een team dat zich met name bezig houdt met faillissementen, financiering en zekerheden en bedrijven in moeilijkheden. Het andere team, waar het bij deze vacature om gaat, houdt zich met name bezig met rechtspersonenrecht, fusies en overnames, franchise, distributie en agentuur en IE-recht. Dit team heeft behoefte aan uitbreiding met een advocaat (ten minste 4 jaar ervaring) die zich verder wil specialiseren in de ‘Boek 2’-praktijk. Daaronder verstaan we:

·         Het begeleiden van overnames, participaties en ontvlechtingen;

·         Advisering over het rechtspersonenrecht en personenvennootschappen;

·         Corporate litigation (lees: geschillen over aandeelhoudersovereenkomsten, overnameovereenkomsten, jaarrekeningen, 403-verklaringen, aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en aandeelhouders, enquêteprocedures et cetera).

En jij?

Je draait direct mee in een dynamische proces- en adviespraktijk en werkt samen met advocaten van je eigen team en andere rechtsgebieden om tot hoogwaardige, praktijkgerichte en geïntegreerde oplossingen te komen. Je laat niet los, totdat het doel bereikt is. De afwisseling tussen enerzijds het sparren met een ervaren bedrijfsjurist en anderzijds de vraagbaak en steun-en-toeverlaat zijn van niet specifiek juridisch geschoolde ondernemer vind je leuk en uitdagend. Je beschikt over aantoonbare affiniteit en ervaring met de genoemde leerstukken en bent tenminste 4 jaar actief in de advocatuur in een gespecialiseerde ondernemingsrechtpraktijk. De combinatie van een procespraktijk en een transactiepraktijk is jou op het lijf geschreven. Jouw drijfveren zijn het leveren van hoogwaardige en gespecialiseerde dienstverlening in teamverband met als eindresultaat een 9+ klantbeleving binnen een plezierige werkomgeving.

Interesse?

Verstuur dan je CV met begeleidende brief via onze vacaturepagina of naar hr@pvdb.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact opnemen met Tom Teggelaar (teamleider) via 024 – 381 08 85. Vanzelfsprekend garanderen wij de vertrouwelijke behandeling van de sollicitatie. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.