Kantoorbrede advocaat studentstage

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs.

Werkgever Poelmann van den Broek N.V.
Plaats Plaats: Nijmegen
Provincie
Gelderland
Branche
Dienstverband Dienstverband: Studenten stage
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Ben jij een gedreven universitaire student Nederlands Recht en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor.

 

Over Poelmann van den Broek

Deftige juristen met dure praatjes? Niet bij Poelmann van den Broek. Wij zijn de stoere strijders onder de advocaten, al ruim 40 jaar. We beheersen onze specialismen tot in de puntjes. Onze klanten zijn hoofdzakelijk ondernemers. Wij kennen hun branches, weten waar de kansen en bedreigingen liggen en steken graag onze nek uit om resultaten te behalen. Verdedigend als het moet, aanvallend als het kan. Maar altijd strijdend met hart en ziel. En valt er meer te halen door de grenzen op te zoeken? Dan gaan we daarvoor. Zeker wanneer de klant er beter van wordt.

Wat ga je doen?

Je verricht werkzaamheden voor alle servicegebieden binnen ons kantoor en je maakt kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat. Je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. Daarnaast ga je mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met klanten. Het is mogelijk dat je tijdens deze stage een focus legt op een bepaald servicegebied naar jouw keuze. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een advocaat bij Poelmann van den Broek.

Voor wie?

Een PvdB studentstage is mogelijk als je minimaal in het derde jaar van je universitaire studie Nederlands Recht zit. Daarbij beschik je over een goed CV (met nevenactiviteiten) evenals een goede cijferlijst.

Fulltime stage

Onze reguliere fulltime stage beslaat een periode van zes tot acht weken. In overleg kunnen we de stage anders inrichten, bijvoorbeeld een langere of kortere periode en/of minder dan vijf dagen per week.

Interesse?

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Reageer dan via onze vacaturepagina. Vermeld in je sollicitatiebrief wat je richting is en geef aan naar welk servicegebied jouw voorkeur uit gaat. Voeg bij je CV een ongeschoonde cijferlijst en eventuele stageverklaring(en) toe. We laten je dan zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Oriënterend gesprek

Heb je behoefte om je wat meer te oriënteren voordat je stage gaat lopen? Het is ook mogelijk om een oriënterend gesprek aan te gaan met een van onze advocaten zodat je een beter beeld kunt vormen over een bepaald rechtsgebied, de advocatuur in zijn geheel en ons kantoor. Als dit je aanspreekt neem dan contact op via hr@pvdb.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.