Jurist Sociaal Zekerheidsrecht, vestiging Roermond

Voor de afdeling Rechtshulp op onze vestiging Roermond zijn wij op zoek naar een jurist Sociaal Zekerheidsrecht.

Werkgever ARAG Rechtsbijstand
Plaats Plaats: Roermond
Provincie
Limburg
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Salaris € 3400
Delen
Reageer op deze vacature

Als jurist Sociaal Zekerheidsrecht behartig je de belangen van de cliënt in zaken binnen het Sociaal zekerheidsrecht. Zowel werkgevers als werknemers komen in aanraking met het sociaal zekerheidsrecht en kunnen voor advisering terecht bij ARAG maar zeker ook voor procedurele bijstand in bezwaarprocedures bij onder andere het UWV, de Sociale Verzekeringsbank of gemeenten alsmede in beroepsprocedures bij de sector bestuursrecht van de Rechtbank en, de Centrale Raad van Beroep. Het speerpunt van de functie ligt op geschillen op het gebied van WIA, WW, Participatiewet, Wmo en WLZ). Je adviseert, correspondeert en bepaalt in overleg met jouw cliënten de noodzakelijke stappen om een zaak succesvol af te ronden. Je bent in staat zelfstandig en creatief te werk te gaan.

Functie-eisen
Het is van belang dat je over actuele ervaring beschikt met de procedures en werkwijze met betrekking tot de behandeling van bezwaar- en beroepszaken en/of het schrijven van beschikkingen. Je hebt enige relevante ervaring op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht. Affiniteit met Arbeidsrecht een pré.
Uiteraard heb je je studie Nederlands Recht voltooid, beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je bereid deel te nemen aan de permanente opleiding Rechtshulp.

Wat bieden we
• De functie is ingedeeld in schaal 7. Het referentieniveau van schaal 7 is €3.400,00 op basis van 38 uur;
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
• Een open en informele werksfeer;
• Variabele werktijden behoren tot de mogelijkheden.

Onze verdere arbeidsvoorwaarden en werknemersvoordelen kun je vinden op http://www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/professionals/arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Ben jij die professional die wij zoeken en heb je belangstelling voor deze uitdagende baan?
Dan ontvangen wij graag je CV en motivatie.

Voor online solliciteren, kijk op onze website http://www.arag.nl/over-arag/werken-bij-arag/vacatures

Wil je alvorens te solliciteren eerst nog wat meer informatie, neem dan contact op met Nico Fiori (Teamleider Rechtshulp) telefoonnummer 075 -46 3736 of met Margreet Bakker (Adviseur HR) telefoonnummer 033 – 434 2455.

Over ARAG
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener die haar klanten een breed pakket aan verzekeringen en aanvullende diensten aanbiedt. Het verhaal is uniek: het recht toegankelijk en betaalbaar willen maken voor iedereen. De ambitie is helder: de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada. Sinds 2011 is ARAG official sponsor van de KNVB scheidsrechters om samen met de KNVB Fair Play binnen het Nederlands voetbal te stimuleren.

Werken bij ARAG betekent opereren in een collegiale en inspirerende omgeving met een open en informele werksfeer. Zo’n 700 professionals doen dit dagelijks met veel enthousiasme en plezier vanuit de ARAG locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leusden en Roermond.

Bedrijfsprofiel
ARAG is een grote internationale rechtsbijstandverzekeraar welke maatschappelijk betrokken is en de focus heeft liggen op klanttevredenheid.

Bedrijfscultuur
Een cultuur van je en jij. Elkaar groeten in de gang. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt. En waar kennis en successen gedeeld worden. Professioneel richting de klant, informeel richting je collega’s.