Handhavingsjurist omgevingsrecht

Geen dag is hetzelfde voor een handhavingsjurist bij de ODMH. Binnen onze professionele Omgevingsdienst werk je iedere dag aan een veilig- en leefbare omgeving.
Je collega’s kunnen op jouw expertise bouwen.
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, wil jij je verder ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar jou!

Handhavingsjurist omgevingsrecht
32 – 36 uur per week

Werkgever ODMH
Plaats Plaats: Gouda
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Het team Juridisch en plantoetsing van de afdeling Bouw- en woningtoezicht bestaat uit vijftien vaste medewerkers. Het is een hecht team met gedreven specialisten.
Het team verzorgt o.a. juridische handhavingstrajecten, behandelt bezwaar- en beroepszaken en geeft juridische adviezen. Denk hierbij aan aanpassing van de gemeentelijke Huisvestingsverordening met als doel overlast door kamerbewoning zoveel mogelijk te beperken. Binnen het team werken zowel specialisten voor bouw- als voor milieuzaken. 

Hoe ziet jouw dag eruit?
Omdat de ODMH voor meerdere gemeenten werkt, behandel je een scala aan handhavingszaken. Binnen ons werkgebied heb je bijvoorbeeld te maken met monumenten, natuurgebieden, bedrijventerreinen en recreatieparken. De ene dag pas je bestuursdwang toe voor het verwijderen van een asbest dak van een sportaccommodatie. De andere dag werk je aan de veiligheid van omwonenden van een bouwvallig pand door de eigenaar herstelmaatregelen op te leggen. Je bent de spil in de communicatie met de overtreder, de gemeente en eventuele verzoekers om handhaving. Ook behandel je bezwaar- en beroepszaken. 

Wij zoeken een collega met:

  • Een afgeronde WO opleiding op juridisch vlak;
  • Ruime ervaring als handhavingsjurist op het gebied van omgevingsrecht;
  • Bij voorkeur ervaring met handhaving op het gebied van illegale bewoning van recreatieverblijven.

Verder is het belangrijk dat je goed kunt schakelen in je communicatie, jij vindt met iedereen aansluiting en beschikt over overtuigingskracht. Je kunt meedenken met onze opdrachtgevers (gemeenten) en bent praktisch, nauwkeurig en oplossingsgericht.

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische functie in een professionele omgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke groei, je kan rekenen op goede begeleiding en eigen initiatief wordt gewaardeerd;
  • Een salaris van maximaal € 4.541,- bruto per maand (schaal 10A) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
  • Parttime aanstelling is bespreekbaar;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
  • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto (gratis parkeren). Wij bieden een goede woon-werkvergoeding.

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan door jouw cv en een motivatie te mailen via de ”Solliciteer” button.

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Diana Kosman, teamleider Juridisch en plantoetsing (088-54 50 435 of 06- 51 82 33 03). 
Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Marie-Louise Henket, P&O-adviseur (088-54 50 301 of 06 – 12 53 32 31).

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken en bouw- en woningtoezicht-taken uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.