Juridisch adviseur Grondzaken

Ben jij die juridisch adviseur die vastgoedontwikkelingen van de grond krijgt? Lees dan verder!

Werkgever Gemeente Den Haag
Plaats Plaats: Den Haag
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Vast dienstverband
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Ben jij die juridisch adviseur die vastgoedontwikkelingen van de grond krijgt? Lees dan verder!

WO   |   Maximaal €4859   |   Schaal 11   |   Regulier   |   Vast   |   36 uur

Anoniem solliciteren bij gemeente Den Haag
Deze vacature maakt deel uit van de procedure anoniem solliciteren. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij de gemeente Den Haag namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen.   

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij anoniem solliciteren? 
Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan vul je je motivatie en relevante werkervaring en opleiding voor deze functie in. Wij halen de elementen die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) in de sollicitatie eruit. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je op basis van je motivatie en relevante werkervaring en opleiding wordt geselecteerd voor een gesprek, geven we je volledige CV vrij aan de selectiecommissie. 

Onderzoek anoniem solliciteren 
De effecten van het anoniem solliciteren laten we monitoren door een externe wetenschappelijke onderzoeksinstelling zonder commerciële doeleinden. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. Ook het invullen van een enquête kan onderdeel zijn van het onderzoek. De gegevens worden verder niet gedeeld.   

Indien je bezwaar hebt tegen het gebruik van jouw gegevens voor de monitoring van anoniem solliciteren, dan kun je dat onderaan het sollicitatieformulier aangeven.

Wat ga je doen?
In een multidisciplinair projectteam geef je juridisch advies, specifiek over samenwerkingsverbanden, gronduitgiften en verwervingen, inclusief de grondbeleidsinstrumenten voorkeursrecht en onteigening. 
 
Als jurist ben je verantwoordelijk voor het juridische proces van de afdeling Grondzaken en ben je nauw betrokken bij gebiedsontwikkelingen. Je staat sterk in je schoenen en niet alleen communicatief. Verder ben je een constructieve overleg- en sparringpartner voor burgers, ondernemers en collega’s. Je bent enthousiast en leergierig en wilt graag in allerlei juridische disciplines je strepen halen. Jij kijkt verder dan alleen je eigen afdeling en bent een echte bruggenbouwer tussen de verschillende partners. 
Je maakt  deel uit van een multidisciplinair projectteam dat onder leiding staat van een projectmanager. Het team bestaat uit een planeconoom, planner, beleidsmedewerker(s), medewerker vastgoed en een projectleider.  
 
Je treedt in projecten op als juridisch adviseur als het gaat om samenwerkingsverbanden, gronduitgiften en verwervingen. Je bent onderdeel van een groter geheel en in staat om de verschillende belangen goed af te wegen en te verwerken in jouw adviezen en keuzes, waarbij juridische creativiteit belangrijk is. Waar nodig zoek je een sparringpartner. Daarnaast heb jij oog voor relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en het belang daarvan in het kader van locatie- en gebiedsontwikkeling. 

Je neemt deel aan onderhandelingen en onderhandelingsresultaten toets je aan de juridische kaders en vakinhoudelijke regels. In samenwerking met de medewerker vastgoed leg je deze onderhandelingsresultaten vervolgens vast in diverse soorten overeenkomsten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de bestuurlijke besluitvorming en geef je vorm aan de juridische discipline binnen de portefeuille Ontwikkeling en Realisatie, specifiek binnen de afdeling Grondzaken. 

Wat bieden wij?
• een salaris van maximaal € 4.859,- per maand (schaal 11);
• Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
• prima ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, o.a. met jouw eigen opleidingsbudget;
• uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een ABP-pensioen en
• een tegemoetkoming in de premie van je ziektekostenverzekering;
• een individueel keuzebudget, waarmee je je overige arbeidsvoorwaarden naar eigen behoefte kunt vormgeven.

Wat vragen wij? 
Je hebt een juridische opleiding afgerond en kennis van en werkervaring binnen het vakgebied en werkveld. Daarbij heb je gedegen en actuele kennis van relevante wet- en regelgeving. Je bent een echte teamspeler en gaat voor resultaat. Je bent communicatief sterk, sociaal vaardig en weet juridische standpunten helder te verwoorden.
 
De afdeling Grondzaken. 
Vanuit het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) is een vast team van juristen binnen de afdeling Grondzaken werkzaam. Samen met zo’n 50 professionals met verschillende specialisaties werk je aan het realiseren van ruimtelijke ontwikkelingen. Naast juristen bestaat de afdeling onder andere uit dealmakers, verwervers en civieltechnici. 

Interesse?
Solliciteer direct via de ‘Solliciteer’ button.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met 
Femke van Gerven, adjunct manager afdeling Grondzaken, op telefoonnummer +31703539703 of +31652582367

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.