Senior juridisch adviseur Grondzaken

Ben jij een ervaren juridisch adviseur die vastgoedontwikkelingen van de grond krijgt? Lees dan verder!

Werkgever Gemeente Den Haag
Plaats Plaats: Den Haag
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Delen
Reageer op deze vacature

Senior juridisch adviseur Grondzaken 

Ben jij een ervaren juridisch adviseur die vastgoedontwikkelingen van de grond krijgt? Lees dan verder! 

WO | Maximaal €5520 | Schaal 12 | Regulier | Vast | 36 uur

Wat ga je doen?
Als jurist maak je deel uit van een multidisciplinair projectteam dat onder leiding staat van een projectmanager. Dit team bestaat verder onder meer uit een planeconoom, planner, beleidsmedewerker(s), medewerker vastgoed en projectleider opdrachtgeving werken.

Je treedt in projecten op als juridisch adviseur als het gaat om samenwerkingsverbanden, gronduitgiften en verwervingen, inclusief de grondbeleidsinstrumenten voorkeursrecht en onteigening. Als senior jurist zal je met name worden betrokken bij de grote en meer complexe en/of politiekgevoelige projecten. Hierbij heb je continu het besef dat je werkt aan een onderdeel van een groter geheel en ben je in staat om de verschillende belangen goed af te wegen en te verwerken in jouw adviezen en keuzes, waarbij juridische creativiteit belangrijk is. Als een echte verbinder en teamspeler weet jij effectief samen te werken met alle betrokken partijen. 

Voor de grote en meer complexe en politiekgevoelige projecten is het bovendien van belang dat je beschikt over een politieke antenne en dat je kunt acteren op directieniveau.
Daarnaast heb jij oog voor relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en het belang daarvan in het kader van locatie- en gebiedsontwikkeling.

Je neemt deel aan onderhandelingen en onderhandelingsresultaten toets je aan de juridische kaders en vakinhoudelijke regels. In samenwerking met de medewerker vastgoed leg je deze onderhandelingsresultaten vervolgens vast in diverse soorten overeenkomsten en tot slot ben je verantwoordelijk voor de bestuurlijke besluitvorming. Daarbij geef je binnen de vakinhoudelijke regels vorm aan de juridische discipline binnen de portefeuille Ontwikkeling en Realisatie en specifiek binnen de afdeling Grondzaken.

Wat bieden wij?
Jij krijgt bij ons de kans om de extra kennis en ervaring die jij als senior meeneemt ten volle in te zetten voor een stad die enorm in ontwikkeling is. Als senior kan jij een belangrijke rol spelen in het verder professionaliseren van de afdeling door op coachende wijze je minder ervaren collega’s te helpen groeien en ontwikkelen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Verder kun je rekenen op:

• een salaris van maximaal € 5.520,- per maand (schaal 12);
• een tijdelijke aanstelling voor de periode van één jaar, mogelijk twee jaar (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling);
• prima ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, o.a. met jouw eigen opleidingsbudget;
• uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een ABP-pensioen en een tegemoetkoming in de premie van je ziektekostenverzekering;
• een individueel keuzebudget, waarmee je je overige arbeidsvoorwaarden naar eigen behoefte kunt vormgeven.

Wat vragen wij?
Van jou als senior jurist verwachten wij dat je extra kennis en ervaring meeneemt op het gebied van gronduitgifte en de daarbij behorende overeenkomsten. Ook heb je kennis en ervaring op het gebied van verwerving waarbij specifieke kennis inzake huurrecht, voorkeursrecht en onteigening een pré is. Verder kun je in de rol van coach minder ervaren collega’s helpen en daarmee zorg jij mede voor het verder professionaliseren van de afdeling Grondzaken.

Je hebt een juridische opleiding (WO) afgerond en kennis van en minimaal vijf jaar werkervaring binnen het vakgebied en werkveld. Daarbij heb je gedegen en actuele kennis van relevante wet- en regelgeving en vastgoed.

De afdeling Grondzaken.
Vanuit het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) is een vast team van juristen binnen de afdeling Grondzaken werkzaam. Samen met zo’n 50 professionals met verschillende specialisaties werk je aan het realiseren van ruimtelijke ontwikkelingen. Naast juristen bestaat de afdeling onder andere uit dealmakers, verwervers en civieltechnici.

Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met
met Femke van Gerven, adjunct manager afdeling Grondzaken, op telefoonnummer +31703539703 of +31652582367.

Solliciteren kan via de ”Solliciteer” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.