Junior juridisch medewerker, team Bestuursrecht 2

Je gaat werken in een fijn team waarin je intensief samenwerkt met rechters, collega juridisch medewerkers en administratief medewerkers.

Werkgever Rechtbank Den Haag
Plaats Plaats: Den Haag
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Salaris € 3384
Delen
Reageer op deze vacature

Wat je gaat doen
Het betreft een functie op het gebied van vreemdelingenbewaring. In deze functie bereid je zelfstandig de behandeling van zaken voor, waarvoor je relevante jurisprudentie, toepasselijk beleid en vakliteratuur verzamelt. Je fungeert als griffier ter zitting, bent een volwaardig gesprekspartner van de rechter in de raadkamer en schrijft conceptuitspraken voor de rechter. Verder neem je deel aan jurisprudentie-bijeenkomsten.

Je gaat werken in een fijn team waarin je intensief samenwerkt met rechters, collega juridisch medewerkers en administratief medewerkers.

Wat we je bieden
Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:

  • Een salaris in schaal 8 (maximaal € 3.384,77 op basis van 36 uur)
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%.
  • Pensioenopbouw volgens het ABP.
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
  • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat we van je vragen
Je beschikt over uitstekende mondelinge – en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je kunt je een eigen oordeel in zaken vormen en weet rechtsproblemen adequaat te analyseren. Verder ben je zorgvuldig en in staat om werkzaamheden onder druk, evenwichtig en over beperkt beschikbare tijd te verdelen. Ervaring met het vreemdelingenrecht is een pre. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

  • een afgeronde juridische opleiding op hbo- of wo-niveau;
  • inzicht in de juridisch-administratieve werkprocessen;
  • kennis van/ ervaring met het werken in geautomatiseerde systemen (databanken, intranet, kantoorautomatisering);
  • een uitstekende beheersing van het Nederlands.

Interesse?
Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot 21 november 2018. Je brief richt je aan de heer mr. drs. H.A.G. Nijman, teamvoorzitter.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Madelon Tijsma, Hoofd juridische ondersteuning via (06) 256 584 82. Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Yolande Roso, junior P&O-adviseur (werving en selectie) via (06) 256 584 16 of via wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op, sollicitaties op dit e-mailadres worden niet in behandeling genomen.

Bijzonderheden:

  • Ben je een verplicht Van-Werk-Naar-Werk (VWNW)-kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan bovenaan je brief. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie in behandeling nemen. Je kunt als interne kandidaat hier nadere informatie bekijken;
  • Voor een niet VWNW-kandidaat: hou er rekening mee dat de procedure langer kan duren dan de termijn die in de standaard ontvangstbevestiging staat aangegeven. De procedure heeft namelijk een opschortende werking wanneer een VWNW-kandidaat gesolliciteerd heeft;
  • Een schrijftest kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
  • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.