Raadsadviseur / plv. griffier

Heb jij hbo- werk- en -denkniveau met een opleiding in bestuurlijk – juridische richting? Beschik je daarnaast over ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie en advieservaring binnen een gemeentelijke organisatie? Lees dan verder.

Werkgever Gemeente Elburg
Plaats Plaats: Elburg
Provincie
Gelderland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Dienstverband Dienstverband: Vast dienstverband
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: HBO
Delen
Reageer op deze vacature

Samen verantwoordelijk voor een leefbare samenleving
Elburg is een veelzijdige en goed bereikbare gemeente aan het Veluwemeer met historie, natuurschoon en recreatie. De gemeente Elburg wil voor haar 23.000 inwoners een doelmatige en dienstverlenende instelling zijn en voor haar ruim 200 medewerkers een aantrekkelijke werkgever. De organisatie van de gemeente Elburg bestaat uit vier domeinen, een directeur en een griffie.

Wij zoeken een:
Raadsadviseur / plv. griffier
14,4 uur

Over de Raadsgriffie
De griffie van de gemeente Elburg is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de raad, het presidium en de individuele raadsleden. De griffie adviseert over de processen, procedures en inhoud; organiseert deze processen en verzorgt de stukkenstroom. Op dit moment bestaat de griffie alleen uit een raadsgriffier. Om de strategische advisering en ondersteuning van de raad verder uit te bouwen en nieuwe ontwikkelingen op te kunnen pakken, willen we de griffie uitbreiden met een raadsadviseur. De raadsadviseur legt verantwoording af aan de raadsgriffier.

Functie-inhoud
De functie van raadsadviseur is een aantrekkelijke, veelzijdige, dynamische functie. Je opereert in een complex politiek-bestuurlijk krachtenveld: tussen gemeenteraad en college. Je opereert op het snijvlak van bestuurlijk-ambtelijk krachtenveld waarbij sprake is van mogelijke belangentegenstellingen. Je werkt binnen de griffie actief en stimulerend mee aan de verdere ontwikkeling en ondersteuning van de raad. Je brengt politiek-bestuurlijke en communicatie deskundigheid in en bent sparringpartner van de griffier. Samen met de griffier werk je aan de strategische agenda van de raad.

Dit betekent onder meer dat je:

  • secretaris bent van een of meer raadscommissie(s);
  • de beleids- en procesadvisering van de raadscommissies en de individuele raadsleden verzorgt;
  • in overleg met de voorzitter de agenda voor de commissievergadering opstelt en zorgt voor een goede procesgang;
  • de bestuurlijke processen binnen de gemeenteraad en de commissies mede coördineert en controleert en voorstellen doet ten behoeve van een optimale procesvoering;
  • de raadscommunicatie verder doorontwikkelt;
  • in staat bent de raadsgriffier te vervangen;
  • op de hoogte bent van maatschappelijke, politieke en bestuurlijke ontwikkelingen en deze weet te vertalen voor het Elburgse bestuur.

Functie-eisen

  • Hbo- werk- en -denkniveau met een opleiding in bestuurlijk – juridische richting.
  • Ervaring binnen het gebied van het sociaal domein en/of communicatiebeleid is een pre.
  • Analytisch denker, maar je kan ook gefundeerd een creatief en onafhankelijk oordeel vormen.
  • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk.
  • Een breed en scherp inzicht in en gevoel voor en ervaring met politiek bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen.
  • Ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie en advieservaring binnen een gemeentelijke organisatie.
  • De bereidheid om te werken op onregelmatige tijden waaronder in ieder geval de maandag- en woensdagavonden.
  • Goed organiseren en flexibel inzetbaar op verschillende beleidsterreinen en aanpak.

Arbeidsvoorwaarden
Op basis van de functie-eisen is het maximum salaris voorlopig vastgesteld op € 4.225 (functieschaal 10) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. De gemeente Elburg kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel keuzebudget (IKB) van 18,25%, flexibele werktijden en ruime opleidingsfaciliteiten.

Inlichtingen en sollicitatie
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met mw. M.C. Luiting, raadsgriffier en over de procedure met P&O. Beide zijn bereikbaar via 0525-688688. Je sollicitatie kun je tot uiterlijk 24 november 2018 mailen naar gemeente@elburg.nl. De selectiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 3 december. Voor meer informatie kan je kijken op www.elburg.nl.

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.