Senior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Ben jij een resultaatgerichte doorzetter die mee wil werken aan grote ruimtelijke opgaves? Kom dan werken in ons leuke team!

Werkgever Gemeente Amstelveen
Plaats Plaats: Amstelveen
Provincie
Noord-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Senior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling
32-36 uur | Amstelveen

Wie zijn wij?
De afdeling Stedelijke ontwikkeling, onderdeel van het fysiek domein, werkt voor de uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer. Binnen deze afdeling zijn er drie teams: projecten, vergunningen en ruimtelijke ontwikkeling. Binnen het team ruimtelijke ontwikkeling worden bestemminsplannen gemaakt, woon – en gebiedsvisies opgesteld en de energietransitie voorbereid. Verder werken er milieu adviseurs. De nieuwe bouwinitiatieven worden getoetst en beoordeeld. Het team bestaat uit 30 mensen en nu zijn we op zoek naar een senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Jouw uitdaging!
De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gaan de komende tijd serieus groeien. Gebiedstransformaties, het ontwikkelen van nieuwe bedrijventerreinen, de laatste uitlegwijken, maar zeker ook de focus op binnenstedelijke verdichting. De vraag naar woningen is en blijft in deze regio hoog. Het groene karakter van de gemeentes wordt gewaardeerd, de voorzieningen zijn hoog, Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. Wij garanderen dat er geen tijd is voor een bore out. Amstelveen gaat de komende 10 jaar volledig op de schop, er wordt gewerkt aan de nieuwe tramverbinding en de verbreding van de A9. Van jou als adviseur verwachten wij dat je zelfstandig bestemmingsplannen opstelt, meedraait in projectteams en de wethouder adviseert over ruimtelijke en juridische onderwerpen. Als dit je niet afschrikt en je wilt werken in een informele organisatie waar er veel ruimte is voor eigen initiatief én spontane borrels dan zien we je reactie graag tegemoet.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in de richting van bestuursrecht/omgevingsrecht of planologie/sociale geografie;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring bij een gemeente;
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig opstellen van bestemmingsplannen en begeleiden van bouwplannen;
  • De competenties voor deze functie zijn: samenwerken, bestuur sensitiviteit, zelfstandigheid, organisatiegericht, besluitvaardig en resultaatgericht.

Wat bieden wij jou?

  • Een zelfstandige functie in een gedreven team met hoge ambities.
  • Het betreft een functie met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, collega’s met humor en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
  • Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4859,- per maand (salarisschaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
  • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven. Je kan het uit laten betalen en ook gebruiken voor het kopen van verlof. Daarnaast is het mogelijk om dit budget te gebruiken voor belastingvoordeel ten aanzien van reiskosten, aanschaf fiets, aanschaf ICT apparatuur, vakbondscontributie en opleiding(en).

Collega Leonie vertelt…Twee jaar geleden ben ik teruggekeerd in Amstelveen en sindsdien ben ik met hele diverse onderwerpen bezig. Ik neem deel aan het transitieteam dat nadenkt over de implicaties van de invoering van de Omgevingswet, zit aan tafel met een groot advocatenkantoor over studentenhuisvesting op een kantorenpark én maak het revisiebestemmingsplan Kudelstaart. Maar ik adviseer ook op omgevingsvergunningen wanneer er kan worden afgeweken. Ik ervaar Amstelveen als fijne werkomgeving waar goed wordt samengewerkt en er ook tijd is voor lol.

Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer voor maandag 15 april via de sollicitatiebutton. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 22 april.

Voor vragen kun je bellen met Guus Koppenaal, teamleider Ruimtelijke ontwikkeling of Joost Gransier, corporate recruiter. Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 10 14 75 63 (alleen WhatsApp).

Wat verder goed is om te weten

  • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
  • Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.
  • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Trefwoorden: Senior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, Advies, Ruimtelijke Ontwikkeling, Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Planologie, Sociale Geografie, Vacature Amstelveen