Senior jurist Ruimtelijke Ordening

Als Senior jurist ruimtelijke ordening adviseer je ons over strategische trajecten zoals de aanstaande Omgevingswet, complexe bestemmingsplannen, de inzet van provinciale inpassingsplannen en de ruimtelijke impact van energietransitie en klimaatadaptatie.
Ben jij de senior jurist die in Zuid-Holland de leefomgeving elke dag beter wil maken?

Werkgever provincie Zuid-Holland
Plaats Plaats: Den Haag
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Hoe ziet jou dag eruit bij ons?
Uiteraard is geen dag hetzelfde bij de provincie Zuid-Holland maar wij willen je wel een idee geven over hoe een dag er uit kan zien als jurist.

’s Ochtends vertegenwoordig je eerst de provincie bij de Raad van State over een reactieve aanwijzing op een bestemmingsplan omdat er grootschalige winkels worden toegestaan buiten de winkelcentra. Daarna naar het provinciehuis voor een overleg met de gedeputeerde over een aanpassing van de omgevingsverordening over het wel of niet toestaan van andere functies in glastuinbouwgebieden.

’s Middags adviseer je collega’s over enkele bestemmingsplannen en door gemeente aangevraagde ontheffingen van de provinciale omgevingsverordening. Je adviseert een projectteam dat bezig is met de voorbereidingen van de aanleg van een provinciale weg over het wel of niet inzetten van een provinciaal inpassingsplan.

Aan het eind van de middag heb je nog overleg met de landsadvocaat die in jouw opdracht een advies heeft opgesteld over  een gemeentelijke omgevingsvergunning voor intensieve veehouderij die in strijd is met het provinciaal beleid.

Tot slot lees je de stukken voor een landelijk overleg met andere provincies en de Rijksoverheid over de implementatie van de Omgevingswet. Kortom, een dag met veel verschillende inhoudelijke en juridische onderwerpen op verschillende schaalniveau’s.

Wat neem je mee?
Je wilt je actief inzetten in landelijke netwerken, bijvoorbeeld op het gebied van de Omgevingswet. Je hebt ervaring met het begeleiden van ruimtelijke onderbouwingen voor complexe ruimtelijke initiatieven. Je vindt het een uitdaging om zelfstandig planregels op te stellen en te redigeren. Je wilt je verder ontwikkelten in participatieprocessen bij ruimtelijke planvorming en je zet graag je tanden in bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Daarnaast heb je interesse in politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Verder bezit je minimaal:

  • een afgeronde wo-opleiding rechten;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare kennis en ervaring opgedaan van de Wro, Wabo, Awb, verordeningen en actuele kennis van de Omgevingswet;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als juridisch (planologisch) adviseur.

Wat bieden wij?
Niet alleen onze functies zijn interessant, ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek, flexibele werktijden en studiefaciliteiten en de mogelijkheid om thuis te werkern. Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris, dat door jou vrij te besteden is. Bijvoorbeeld voor extra vrijetijd/studie of meer salaris. Verder krijg je bij ons een ABP pensioenregeling, en een reiskostenvergoeding.

Als jij je ontwikkelt, is dat ook goed voor de provincie. Daarom bieden wij je ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar.

Het betreft een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast met een maximumsalaris van € 5.541,52 bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur.

Waar ga je werken?
De provincie Zuid-Holland staat voor grote opgaven, zoals verstedelijking, (circulaire) economie, energietransitie, klimaatadaptatie en gezondheid. Een enorme uitdaging, ook door de grote diversiteit die Zuid-Holland kenmerkt: met verschillende grote steden, het groene hart, de kust, de haven en meerdere tuinbouwgebieden. Samen zorgen we ervoor dat het prettig, veilig en gezond wonen en werken blijft. Als Senior jurist bij de provincie Zuid-Holland werk je aan de realisatie van complexe ruimtelijke ontwikkelingen. 

Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem
Deze afdeling ontwikkelt en realiseert beleid op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, wonen en bodem. De afdeling heeft als missie: “Professioneel en resultaatgericht invulling geven aan de regierol voor een toekomstbestendig ruimtegebruik in Zuid-Holland”. De afdeling bestaat uit 4 bureaus:

  • Bureau Verkenning en Monitoring
  • Bureau Beleid
  • Bureau Ontwikkeling
  • Bureau Beoordeling
     

Meer informatie over de vacature
Ben je enthousiast geworden over deze functie dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Mocht je nog vragen hebben over de inhoud van het werk? Neem dan contact op met Nicole Dierdorp (Hoofd Ruimtelijke ontwikkeling), tel. 070 441 7296

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paul Stad (Recruiter), 06 29401964

De vacature staat open tot 30 september. In oktober willen wij snel de eerste kennismakingsgesprekken inplannen

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: jurist, juridisch, provincie, Zuid-Holland, WO, Rechten, Wro, Wabo, Awb, verordeningen, Omgevingswet, adviseur.