Juridisch adviseur

De participatiewet kent voor jou geen geheimen. Je weet waar wij als gemeente in dagelijks praktijk tegenaan lopen. Je weet ons ook uit te dagen om rechtmatig en doelmatig te werken. En als je graag oplossingsgericht en integraal werkt binnen het sociaal domein dan ben jij de collega die wij zoeken!

Werkgever Gemeente Ede
Plaats Plaats: Ede
Provincie
Utrecht
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Dienstverband Dienstverband: Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Wat ga je doen?
Als juridisch adviseur ga je aan de slag met onderwerpen die onze inwoners raken. Je verleent juridische ondersteuning en adviseert de collega’s van beleid en uitvoering op het gebied van wet- en regelgeving (m.n. Participatiewet), samenwerkings- en uitvoeringsovereenkomsten, beleidsregels, werkprocessen, rechtspersonen etc.
Je adviseert over de mogelijkheden en beperkingen die de wet ons biedt.
Je signaleert relevante ontwikkelingen m.b.t. de Participatiewet en vertaalt deze naar praktijkgerichte informatie. Jouw informatie wordt ook gebruikt bij integrale afwegingen wat eventueel impact heeft voor de inwoners van de gemeente. Indien nodig draag je alternatieve oplossingen aan. Ook signaleer je risico’s en stel je verbeterpunten voor.

Wat verwachten we verder van je?

  • Je vindt het leuk om samen te werken, om kennis en inzicht te delen en je zorgt voor verbinding en draagvlak.
  • Je bent in staat om jouw kennis helder en in begrijpelijke taal over te brengen. Je schrijft gemakkelijk en “to the point”.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente bij regionale overleggen.
  • Je adviseert de afdelingsmanager proactief en signaleert mogelijke verbeteringen.
  • Zo nodig treedt je op in bezwaar- en beroepsprocedures.

Jouw profiel
Je bent een ervaren, zelfbewuste adviseur met goed ontwikkelde adviesvaardigheden. Je hebt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en oog voor de belangen van de samenleving en inwoners. Het proactief delen van kennis en ervaring met je collega’s vind je leuk en vanzelfsprekend. Je zorgt voor verbinding en draagvlak en je bent in staat jouw kennis helder, to the point en in begrijpelijke taal neer te zetten. Je hebt een open en nieuwsgierige houding gericht op kwaliteitsverbetering, doelmatigheid en rechtmatigheid. Je neemt zelf een adviesrol, regierol of faciliterende rol om dit te bereiken.

Functie-eisen

  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een universitair diploma Nederlands Recht of een vergelijkbare juridische opleiding;
  • Brede en actuele kennis van het bestuursrecht;
  • Brede en actuele kennis van en ervaring met de Participatiewet en de daarbij horende jurisprudentie;
  • Kennis van (bekendheid met) andere wetgeving in het sociaal domein zoals de Jeugdwet, de Wmo2015 en de AVG;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als juridisch adviseur binnen het sociaal domein;
  • Ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures;
  • Je hebt een klantgerichte werkhouding die je weet te combineren met gevoel voor kwaliteit en het nodige inlevingsvermogen;
  • Daarnaast ben je een teamspeler (met humor) die gericht is op samenwerken zowel binnen als buiten de afdeling;
  • Je bent in staat te reflecteren op eigen handelen;
  • Je bent daadkrachtig en hebt een duidelijke eigen mening;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer over jouw toekomstige werkomgeving
Je maakt onderdeel uit van het sociaal domein. Binnen het sociaal domein bedenken we samen met de uitvoering, beleid en ketenpartners oplossingen die aansluiten bij vragen vanuit de inwoners. Van jou verwachten we dat je vanuit jouw rol ook toegevoegde waarde hebt binnen het totale spectrum van het sociaal domein. Dit betekent overstijgend denken vanuit de werkzaamheden die je doet.

Ons aanbod
Wij bieden jou een uitdagende baan in een prettige werksfeer. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Ontwikkeling & Kwaliteit die de afdelingen binnen het sociaal domein (juridisch) ondersteunt en adviseert.

  • Het betreft een functie van 22 uur per week (0,6 fte);
  • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Het salaris is, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, max. € 4.859,00 bruto per maand (schaal 11 CAR UWO) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een Individueel Keuze Budget met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget van ruim 17% van jouw bruto jaarsalaris;
  • Daarnaast biedt de gemeente Ede goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenopbouw, verlofregelingen en alle ruimte voor plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Sollicitatieprocedure
Ben jij de onze nieuwe jurist? Stuur dan je cv en motivatiebrief via de sollicitatiebutton naar Ineke Legtenberg, manager a.i. afdeling Ontwikkeling en Kwaliteit. 

Je kunt reageren t/m 26 september 2019.

Wanneer wij eerder onze droomkandidaat vinden, kan de vacature eerder sluiten.

Voor meer informatie over deze vacature:
Ineke Legtenberg, manager a.i. Ontwikkeling en Kwaliteit, via email ineke.legtenberg@ede.nl of telefonisch via telefoonnummer 0318-680718.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Ruben van de Pol, Recruiter, via email ruben.van.de.pol@ede.nl of op telefoonnummer 06-39878406.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Juridisch en Inkoop, Sociaal domein, WO, gemeente, Ede, parttime, participatiewet, adviseur.