Advocaat-stagiaire Aansprakelijkheid, Verzekering en Vervoer

Jij wordt opgeleid tot advocaat met focus op het vervoerrecht, verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht en de logistieke dienstverlening. Je gaat – onder begeleiding van onze specialisten – adviseren en procederen voor verzekeraars, makelaars en tussenpersonen, overheden en (inter)nationale ondernemingen. Zowel binnen als buiten de sectie werk je nauw samen met je collega’s om onze cliënten optimaal bij […]

Werkgever Nysingh
Plaats Plaats: Zwolle
Provincie
Overijssel
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Vast dienstverband
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Jij wordt

opgeleid tot advocaat met focus op het vervoerrecht, verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht en de logistieke dienstverlening. Je gaat – onder begeleiding van onze specialisten – adviseren en procederen voor verzekeraars, makelaars en tussenpersonen, overheden en (inter)nationale ondernemingen. Zowel binnen als buiten de sectie werk je nauw samen met je collega’s om onze cliënten optimaal bij te staan. Als advocaat bij Nysingh krijg je veel verantwoordelijkheid en veel kansen. Als advocaat-stagiaire Aansprakelijkheid, Verzekering & Vervoer (AV&V) procedeer je veel. Je schrijft processtukken en treedt op in rechte.

 

De sectie

AV&V bestaat uit 13 advocaten, werkzaam op onze locaties in Apeldoorn, Arnhem, Utrecht en Zwolle. De sectie houdt zich bezig met aansprakelijkheidsrecht in brede zin, waaronder werkgeversaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, vervoerdersaansprakelijkheid en aansprakelijkheid voor (verkeers)ongevallen. Ook het verzekeringsrecht wordt in brede zin beoefend. Daarbij gaat het niet alleen om regres en verzekeringsrechtelijke aspecten van verzekeringsovereenkomsten zoals de uitleg van polisbepalingen en dekkingsvragen, maar ook om vraagstukken op het gebied van het toezicht.

 

Jij krijgt

de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uit te groeien tot een goede advocaat binnen een top 20 kantoor;

een team dat jou wil helpen in je ontwikkeling op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk gebied;

uitdagende zaken van gerenommeerde verzekeraars en andere partijen;

cursussen en training op en buiten kantoor waardoor iedereen zijn/haar kennis op peil houdt en kennis en inzichten gedeeld worden; een laagdrempelige bedrijfscultuur waarin het normaal is om bij elkaar binnen te lopen;

een IPhone en een Microsoft Surface Pro;

prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen, 2 vaste verlofdagen en 24 studieverlofdagen per jaar.

Jij hebt

de master Rechtsgeleerdheid afgerond met bovengemiddelde resultaten. Minstens zo belangrijk is dat je aantoonbare affiniteit hebt met vervoerrecht, verzekeringsrecht en/of aansprakelijkheidsrecht.

 

Wij zoeken een advocaat-stagiaire die naast een goed analytisch vermogen beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent enthousiast, betrokken, resultaatgericht en krijgt energie van werken in teamverband. We vinden een flexibele, no-nonsense instelling en de wil om je te ontwikkelen erg belangrijk. Bovenal zijn we op zoek naar een stevige persoonlijkheid die goed werk af wil leveren.

 

De procedure

bestaat uit twee gespreksrondes een assessment. Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen sturen we je binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. Binnen een week laten we weten of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.

 

Wil je meer weten

over de vacature neem dan contact op met Rutger Evers, advocaat-compagnon. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze HR-adviseur, Hidde Botma (06-12744314 / hidde.botma@nysingh.nl).

 

Solliciteren

We nodigen je van harte uit om direct te solliciteren! Stuur je motivatiebrief, CV, cijferlijsten en stagebeoordelingen naar solliciteren@nysingh.nl.