Juridisch Beoordelaar Erkenning GMO-Productenorganisaties

Je gaat aan de slag voor het GMO-cluster waar de regeling wordt uitgevoerd voor twee hoofdonderdelen: erkenningen en subsidies.

Werkgever Rijksoverheid
Plaats Plaats: Den Haag
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: HBO
Ervaring Tussen de 2-5 jaar
Delen
Reageer op deze vacature

Juridisch Beoordelaar Erkenning GMO-Productenorganisaties
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Functieomschrijving
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt ondernemers bij het versterken van hun positie in eigen land, maar ook binnen de Europese Unie. Zo heeft onze land- en tuinbouwsector veel te maken met Europese subsidies en handhavingsmaatregelen. Dit is een wereld die jou boeit en waarvoor jij jouw kennis en kunde én juridische affiniteit graag wilt inzetten.

De lidstaten van de Europese Unie trekken samen op in de ontwikkeling van de land- en tuinbouw. Voor de groente- en fruitsector is er de Gemeenschappelijke Marktordening (GMO) Groenten en Fruit. In jouw functie beoordeel je nieuwe erkenningsaanvragen van producentenorganisaties en houd je toezicht op reeds verleende erkenningen. 

Je gaat aan de slag voor het GMO-cluster waar de regeling wordt uitgevoerd voor twee hoofdonderdelen: erkenningen en subsidies. Allereerst richt je je op erkenningen. Daarvoor vraag je gegevens op, je analyseert en beoordeelt deze en hebt – al dan niet ter plaatse – contact met de klant. De controle rond je af met een besluit en je legt dat adequaat vast. In deze beoordelingsslag neem je de rapporten van controles mee, die zijn uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In het GMO-cluster organiseren jullie onderling de inhoud en voortgang van het werk. Jullie stellen de nodige prioriteiten en komen samen tot gewenste resultaten. Bij eventuele knelpunten in de dossiers zorg je voor goede afstemming tussen verantwoordelijken op het niveau van beleid en uitvoering, en lever je informatie ter voorbereiding van beleidsbeslissingen.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo+-niveau en kennis van relevante wet- en regelgeving of weet je die snel eigen te maken.
  • Je beschikt over juridische affiniteit en hebt bij voorkeur kennis van de tuinbouwpraktijk en van agrarisch ondernemen.
  • Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken met collega’s van diverse disciplines.
  • Je bent flexibel, neemt graag initiatief en bent bereid ook andere activiteiten binnen je cluster of team op te pakken.
  • Je bent klantgericht en werkt deskundig en kostenefficiënt.
  • Je communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je kunt goed analyseren en weet tot een onderbouwd oordeel te komen.
  • Je bent stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 9
Maandsalaris: Min €2.750 – Max. €3.885 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: Tot maximaal 3 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Digitaal solliciteren
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.