Juridisch Medewerker

Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Juridische Dienstverlening informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten.

Werkgever Slachtofferhulp Nederland
Plaats Plaats: Rotterdam
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: HBO
Ervaring Tussen de 2-5 jaar
Delen
Reageer op deze vacature

Vind jij het een uitdaging om mensen juridisch te begeleiden onder emotionele omstandigheden?

Juridisch medewerker

Over ons
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en bij het verhalen van schade. Met bijna 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 200.000 mensen.

Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder. 

Hoe help jij onze cliënten verder? 
Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Juridische Dienstverlening informeert slachtoffers over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Ook ondersteunen wij het slachtoffer bij het verwerken van de gebeurtenis en waar mogelijk helpen we bij het verlichten van de materiële en immateriële schade. 

Wij nemen deel aan de Zorgvuldig, Snel en op Maat (ZSM) werkwijze, waarbij we met het OM, de politie en andere ketenpartners veelvoorkomende overtredingen en misdrijven op daadkrachtige wijze aanpakken. In de ZSM-werkwijze wordt zo spoedig mogelijk na aanhouding van de verdachte een beslissing genomen over het afdoeningstraject. Onze rol hierbij is dat er recht wordt gedaan aan de positie van het slachtoffer. 

Wat ga je doen?

  • Als juridisch medewerker geef je slachtoffers uitleg over het strafproces en verwijs je eventueel door voor vervolghulp;
  • Je biedt ondersteuning bij het opstellen en onderbouwen van vorderingen van de benadeelde partij en stelt slachtofferverklaringen op;
  • Je staat slachtoffers bij tijdens een zitting in de rechtszaal;
  • Je helpt bij artikel 12 Sv. procedures en bij het aanvragen van financiële tegemoetkomingen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding Rechten of SJD;
  • Een proactieve, betrouwbare en deskundige houding met oog voor de situatie van slachtoffers;
  • Ambities om je verder te ontwikkelen op het gebied van schade-inventarisaties;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid;
  • Flexibiliteit, je bent 7 dagen per week inzetbaar (ook in de avonduren) en bereid om in overleg op andere locaties in de regio te werken.

Wat bieden wij jou? 
Een uitdagende, verantwoordelijke en afwisselende baan van maatschappelijk belang bij een betrokken organisatie. Met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. 

De cao Sociaal Werk is van toepassing. Je krijgt onder andere een:

  • individueel loopbaanbudget
  • NS-Business Card op basis van 2e klas
  • individueel keuzebudget*
  • contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste baan
  • Salarisindicatie, 2.627,– / 3.742,– (schaal 8)

* Hierdoor heb je de keuze om de 26 bovenwettelijke uren, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering om te zetten naar geld, scholing of vrije tijd. 

We hebben 2 vacatures van 32 uur per week. 

Heb je nog vragen? 
Neem dan contact op met Moniek Peters, teamleider Juridische Dienstverlening via m.peters@slachtofferhulp.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 februari 2020. 

Een antecedenten-/ veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de procedure, evenals het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. 

Solliciteren op de functie van juridisch medewerker
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Rechten, SJD, Juridische Dienstverlening