Advocaat-stagiair(e) bouw en vastgoed

Ten Holter Noordam advocaten is opzoek naar een: advocaat-stagiair(e) bouw en vastgoed

Werkgever Ten Holter Noordam advocaten
Plaats Plaats: Rotterdam
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Delen
Reageer op deze vacature

De bouwpraktijk
De gebouwen om je heen worden niet zomaar gebouwd. Daar gaan contracten aan vooraf. Goede contracten toegesneden op het specifieke project, met kennis van het verbintenissenrecht en goederenrecht. Maar ook van de specifieke soorten bouwcontracten, zoals UAV, UAV-GC, bouwteam, turnkey en koop/aanneming. Bij gebiedsontwikkeling en transformatie zijn ook afspraken over samenwerking met de gemeente nodig, onder meer over planologie en kostenverhaal. Daar komt kennis van het publiekrechtelijk bouwrecht bij kijken.

Soms moet er ook stevig geprocedeerd worden. Als een (onder)aannemer zijn werk niet goed uitvoert bijvoorbeeld. Of als het gebouw gebreken vertoont, er te laat opgeleverd wordt of als er schade aan omliggende gebouwen ontstaat.

Onze bouwsectie werkt voor ontwikkelaars, aannemers, overheden, woningcorporaties en adviseurs, zoals architecten, in kwesties die het bouwrecht en de ontwikkeling van vastgoed raken. We staan voor een proactieve aanpak: concreet en in duidelijke taal.

Jouw uitdaging
Jij hebt de master privaatrecht (bijna) afgerond met vastgoed en bouw gerelateerde vakken. Je bent startend of hebt al enige relevante werkervaring. Jouw doel is je binnen Ten Holter Noordam advocaten te specialiseren tot een volwaardig advocaat. Je krijgt tijd voor de beroepsopleiding en andere opleidingseisen. Daarnaast breng je jouw eigen ideeën en input in en toets je deze ideeën graag bij je kantoorgenoten, advocaten en de professionals van marketing en communicatie, om die vervolgens alleen of in teamverband in de praktijk te gaan ontwikkelen.

Dit breng jij mee
De ideale kandidaat voor Ten Holter Noordam advocaten

  • heeft een (bijna) afgeronde master privaatrecht met als pre vastgoed en bouwrecht en heeft daarbij heeft belangstelling voor of ervaring met het publiekrechtelijk bouwrecht;
  • is afgestudeerd met bovengemiddelde resultaten;
  • heeft de ambitie uit te groeien tot een uitstekende en specialistische advocaat;
  • is startend op de arbeidsmarkt of heeft enige – relevante – werkervaring;
  • is analytisch sterk maar weet de vertaalslag naar de praktijk te maken;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en commercieel aanvoelingsvermogen;
  • heeft een sterke persoonlijkheid, zelf startend vermogen, toont initiatief en heeft een hands-on mentaliteit.

En hier doe je het voor

  • de mogelijkheid om als advocaat te starten in een jong, middelgroot en modern kantoor ‘aan de Maas’;
  • een dynamische praktijk en goede begeleiding;
  • de kans je verder te ontwikkelen tot specialist op het gebied van bouw en vastgoed of op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht;
  • een goed arbeidsvoorwaardenpakket;
  • een informele werkomgeving, regelmatige borrels en een uitstekende lunch.

Even voorstellen … jouw toekomstige collega’s
Ten Holter Noordam advocaten is een multiservicekantoor in Rotterdam. Een kantoor met een focus op de marktgebieden Bouw, Haven, Zorg en Overheid met de rechtsgebieden die voor deze sectoren van belang zijn waaronder Bouw en Vastgoed, Aanbestedingsrecht, Bestuurs- & Omgevingsrecht, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Samen werken wij aan één doel: ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties snel en efficiënt helpen met praktische oplossingen bij juridische problemen en een duidelijk advies over het voorkomen daarvan. Ten Holter Noordam advocaten, één van de top 50-advocatenkantoren in Nederland, is onderdeel van Mackrell International, IAG International en Nextlaw Referral Network.

De bouwsectie is onderdeel van de grotere sectie Bouw-, Bestuurs- en Aanbestedingsrecht (BBA) met in totaal 12 advocaten. BBA adviseert en procedeert op het gebied van bestuursrecht, bouwrecht en aanbestedingsrecht in de meest brede zin. Elke advocaat verdiept zich, in aanvulling op zijn brede juridische kennis, in een sub specialisme naar keuze.

Als advocaat-stagiair(e) op de sectie BBA kom je terecht in een hecht en informeel team waar veel wordt samengewerkt. Dat uit zich in regelmatige jurisprudentielunches, vakinhoudelijke sectieoverleggen, het jaarlijkse sectie uitje én –uiteraard- de wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Pas jij in ons team?
Stuur jouw motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen naar solliciteren@thna.nl ter attentie van Irene van Ochten. Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Hugo Meijer, meijer@thna.nl of 088-2344500.