Regulatory Affairs specialist

Heb jij een WO diploma in de richting van Economie en Recht of Bedrijfskunde op zak, ongeveer 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, en ben jij een kei in het combineren van een juridische en financiële blik? Ben je daarnaast (positief) kritisch, resultaatgericht en werk je graag in het hart van de energietransitie?Dan zijn we op zoek naar jou!

Werkgever Ennatuurlijk BV
Plaats Plaats: Eindhoven
Provincie
Noord-Brabant
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Vast dienstverband
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

We zijn per direct op zoek naar een Regulatory Affairs specialist

Heb jij een WO diploma in de richting van Bedrijfskunde, Economie en Recht of Accountancy op zak, ongeveer 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, en ben jij een kei in het combineren van een vooral financiële maar ook beleidsmatige en juridische blik? Ben je daarnaast (positief) kritisch, resultaatgericht en werk je graag in het hart van de energietransitie? 

Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw verantwoordelijkheid
Ons doel is om met de levering van warmte en koude een koploper te zijn in Nederland en daarom zijn we volop in beweging. Om de energietransitie te faciliteren en uitvoering te kunnen geven aan de afspraken die zijn vastgelegd in het klimaatakkoord is er op grote schaal nieuwe regelgeving in aantocht, met als doel de uitrol van nieuwe warmtenetten te versnellen, de vervanging van bestaande gasnetten in goede banen te geleiden, de opwek van warmte verder te verduurzamen en consumenten in dat proces de nodige bescherming te bieden. Dat heeft grote impact voor Ennatuurlijk en hier willen we ons goed op voorbereiden. In dat speelveld ben jij als Regulatory Affairs specialist hierbij voor Ennatuurlijk onmisbaar! 

Door jouw financiële, beleidsmatige en juridische analyses en inzichten help je ons om nieuwe regelgeving op een goede manier te implementeren en onze ambities waar te maken. De komende jaren is het dus bij ons te doen!

Hoe doe je dat?
• Je analyseert vooral op financieel vlak, maar ook op beleidsmatig vlak nieuwe en bestaande regelgeving, trends en ontwikkelingen en rapporteert hierover. Je bent een ‘trusted advisor’ voor directie en business managers en de beleidsadviseur;
• Je levert op financieel/economisch en beleidsmatig vlak een belangrijke bijdrage aan de strategie, intern beleid, (nieuwe) proposities, business cases, tarievenkaders, interne rapportages, audits, etc.;
• Je onderhoudt contact met ministeries, toezichthouders en andere instanties en coördineert informatieverzoeken. Daarnaast neem je deel aan sector brede overleg- en werkgroepen.

Jouw werkdag 
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn;

Maandagochtend 9.00 uur. Je begint de dag met een afspraak met de Productmanager op ons gloednieuwe kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven. Jullie werken aan een nieuwe propositie voor de B2C klanten en gezien de aankomende wijzigingen in nieuwe regelgeving is jouw input hard nodig. Jullie bespreken de verwachte wijzigingen en financiële en beleidsmatige impact hiervan op de nieuwe propositie. 

Daarna heb je een afspraak met de Financieel directeur en een Business controller om de impact van nieuwe beleidsregels voor het vaststellen van tarieven en redelijke rendementen te bepalen. 

De tijd vliegt voorbij. Nadat je nog wat mailtjes weggewerkt hebt is het tijd om met je collega’s te lunchen in onze, zoveel mogelijk biologische, kantine.

In de middag is er elders in het land sector-breed overleg voor verdere financiële en beleidsmatige interpretatie en het in beeld brengen van de gevolgen van nieuwe regelgeving voor gehele sector. Tijdens dat overleg worden de mogelijkheden voor nader overleg met de wetgever of toezichthouder besproken. Jij gaat hierin het voortouw nemen!

Tijdens de sessie pleit je voor een gelijk speelveld van partijen. Na de bijeenkomst plan je een afspraak met een vertegenwoordiger van het verantwoordelijke ministerie om een impactanalyse op dit punt nogmaals te delen en te bespreken. 

Eenmaal thuis check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een maandelijkse workshop. Dit keer is dat ‘onweerstaanbaar overtuigen’, wat je later deze week bij een belangrijke meeting goed van pas komt! 

Jij krijgt
Veel!
• Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een (elektrische) auto, iPhone en laptop, zijn bij ons prima geregeld.
• Flexibiliteit vinden we belangrijk en dus is er de mogelijkheid om thuis te werken.
• Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym! Een super hippe gym bij ons beneden in het pand.
• We geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.
• Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen? 
Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de sollicitatiegesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren
• Solliciteer direct via de “Solliciteer” button!
• Heb je vragen? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Susanne Hairwassers (HR manager a.i.) op 06-21 67 87 71.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd. We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.