Senior Jurist Aanbestedingsrecht

Wil jij samen met collega’s bouwen aan de toekomst van ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders? Bij de provincie Noord-Holland werk je onder andere aan technologische innovaties, slimme infrastructuur, energietransitie en natuurontwikkeling. Zo lever jij een belangrijke bijdrage aan de samenleving!

Werkgever Provincie Noord-Holland
Plaats Plaats: Haarlem
Provincie
Noord-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Wil jij samen met collega’s bouwen aan de toekomst van ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders? Bij de provincie Noord-Holland werk je onder andere aan technologische innovaties, slimme infrastructuur, energietransitie en natuurontwikkeling. Zo lever jij een belangrijke bijdrage aan de samenleving!

Senior Jurist Aanbestedingsrecht
36 uur | Haarlem

Een rol als aanbestedingsjurist bij de Provincie Noord-Holland is uniek in de impact die je kunt maken op de samenleving. Een greep uit jouw werkzaamheden op een willekeurige dag: Overleg over een hoog oplopend geschil met een strategische leverancier, adviseren over een innovatief project als zonnepanelen op vangrails, sparringpartner zijn voor een inkoop collega over een mogelijke belangenverstrengeling of het toetsen van een contract voor een te publiceren aanbesteding.

Bij de provincie werk je bovendien aan je eigen toekomst. Je krijgt de ruimte voor het ontwikkelen van jouw talenten, ambities en persoonlijke groei. Net als de provincie blijf je voortdurend in beweging en maken we samen het verschil.

Achtergrond:
Het inkoop team van Subsidies & Inkoop van de provincie onderhoudt, samen met de opdrachtgevers, alle relaties met onze leveranciers. Relatief kleine projecten of complexe Europese aanbestedingen – we hebben de expertise in huis om steeds de beste oplossingen te vinden voor onze interne opdrachtgevers en onze externe samenwerkingspartners. Dat kunnen we alleen door goed op elkaar ingespeeld te zijn en onze individuele kennis en ervaring in te brengen in het team. Voor ons inkoop team van momenteel 17 medewerkers groot zoeken we een collega.

We zijn trots op ons team. We werken hard, maar maken ook tijd voor een lolletje. We zijn aardig, constructief en kritisch voor elkaar. We werken individueel aan onze projecten, maar zoeken ook de samenwerking. Aanbesteden is wat ons betreft een teamprestatie, want alleen door met elkaar samen te werken kunnen we scoren.

Wij geloven in de kracht van diversiteit: je bent meer dan welkom in ons team.

De uitdaging:
In ons team Subsidies & Inkoop ga je doen waar jij goed in bent en energie van krijgt. We geloven dat je alleen op die manier het beste uit jezelf haalt en ons team kan versterken. Momenteel zijn wij op zoek naar een (senior) jurist aanbestedingsrecht.

In deze functie behandel je heel veel verschillende complexe juridische inkoopvraagstukken. Regelmatig ben je hiernaast betrokken bij organisatie brede vraagstukken en draag je samen met het team bij aan de doorontwikkeling van Inkoop door deelname aan diverse projecten. Je bent hét klankbord voor inkoop- en overige collega’s.

Je werkt samen met interne opdrachtgevers en externe partijen aan aanbestedingsproducten, -diensten en processen. Je werkt daarbij samen met collega’s. Je maakt gebruik van elkaars expertise om een zo goed mogelijk resultaat te boeken.

Wij vragen:

  • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
  • Je beschikt over actuele kennis van het contracten- en aanbestedingsrecht;
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een soort gelijke functie in een complexe publieke organisatie en hebt affiniteit met bedrijfsvoeringsprocessen en de inrichting daarvan;
  • Ruime ervaring met aanbestedingen voor leveringen, diensten en werken;
  • Je kwalificeert jezelf met name op de competenties oordeelsvorming, overtuigingskracht, onafhankelijkheid, omgevingsbewustzijn, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en verantwoordelijkheid.

Competenties:

  • Organisatie bewust;
  • Je bent analytisch en resultaatgericht;
  • Communicatief sterk;
  • Je kunt werken onder hoge druk;
  • Je bent succesvol in het inzetten van verschillende stijlen van beïnvloeding;
  • Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines en je kunt handelen op verschillende niveaus;
  • Integer en overtuigend.

Wij bieden:

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3957,- en maximaal € 5652,-
  • Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individuele Keuze Budget van circa 22% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris;
  • Verder krijg je alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van €5000,- per 5 jaar;
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij OV;
  • Goede balans tussen werken en privé, bij ons is 36 uur fulltime. In overleg is veel mogelijk;
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal;
  • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt;
  • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering;
  • Deze functie is voor de duur van 1 jaar met de intentie tot vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.

Bijzonderheden:
Bij indiensttreding wordt er om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw kracht is en wat jou inspireert in deze vacature via de sollicitatiebutton.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 6 april 2020.

Informatie:
Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jan Willem Boom, sectormanager Subsidies en Inkoop, tel. 06 – 31688021. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, tel. 023-5145606.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: aanbestedingen, WO, fulltime, provincie, Noord-Holland, juridisch, aanbestedingsrecht, contractenrecht, Haarlem, ervaren, bedrijfsvoeringsprocessen, jurist