Adviseur Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie

Je bent een expert op het gebied van HR-vraagstukken rondom arbeidsvoorwaarden en beloning. Met een frisse blik het op het HR-vakgebied weet jij deze expertise uit te dragen! Ga jij deze uitdaging aan?

Werkgever Servicecentrum Drechtsteden
Plaats Plaats: Dordrecht
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Ervaring Tussen de 3-5 jaar
Salaris € 5067
Delen
Reageer op deze vacature

Adviseur Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie
Dordrecht, fulltime

Wat ga je doen?
Als adviseur geef je mede vorm aan de visieontwikkeling met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, in relatie tot het HR-beleid van onze klanten. Je vertaalt de laatste ontwikkelingen op je vakgebied naar voorstellen voor nieuw beleid en uitvoeringsregelingen.

Innovatie, professionalisering, vernieuwing en verbetering zijn thema’s die op jouw HRM-agenda staan. Je hebt nadrukkelijk een rol bij het toekomstbestendig maken van de organisatie. Je levert dan ook relevante inbreng rondom beleidsthema’s zoals beloning en waardering, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid, leren en ontwikkelen en talentmanagent.

De beleidsthema zijn gekoppeld aan projecten, waaraan je leiding geeft of deel van uit maakt. Je fungeert als kennisbank voor vraagstukken rond arbeidsvoorwaarden en draagt zorg voor de vertaling van wet- en regelgeving naar nieuw beleid. Je faciliteert hierbij de besluitvorming en zorgt voor implementatie van nieuwe wet- en regelgeving binnen de verschillende organisaties van de Drechtsteden. Ook bij wijzingen in de rechtspositieregelingen draag jij er zorg voor dat dit bij alle aangesloten organisaties wordt doorgevoerd. Je bent een kei in het vertalen van relevante ontwikkelingen naar beleid voor de regio en/of naar de ontwikkelagenda van P&O.

Dit betekent dat je een specialistische sleutelpositie vervult in een complexe omgeving. Het werkveld omvat tien verschillende en eigenstandige werkgevers, die zoveel mogelijk gemeenschappelijk HR-beleid en arbeidsvoorwaarden nastreven. Dit vraagt veel afstemming en een zorgvuldig besluitvormingsproces waar jij regie op voert. Je adviseert bij werkgeverszaken en behartigt de belangen.

Kortom, als adviseur arbeidvoorwaarden en rechtspositie heb je een adviserende, faciliterende en verbindende rol. Je legt verbindingen tussen de verschillende taken op gebied van arbeidsvoorwaarden en HR-beleid en adviseert management over trends en ontwikkelingen en nieuwe of aangepaste wet- en regelgeving. Daarbij kijk je niet alleen naar het P&O-domein maar betrek je waar nodig ook de collega’s van andere disciplines van het Servicecentrum of van de Drechtstedenorganisaties.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde woopleiding met een master arbeidsrecht of aantoonbaar bewijs van een gelijkwaardig niveau d.m.v. opleidings, werk- en denkniveau en werkervaring.
  • Kennis van en ervaring met het brede HRvakgebied.
  • Actuele kennis en ervaring met arbeidsvoorwaarden en rechtspositie gebaseerd op de cao gemeenten (CAR-UWO).
  • Brede interesse in economische, sociale, vakinhoudelijke en andere ontwikkelingen die een raakvlak hebben met het HR-vakgebied.Ruime ervaring in het opstellen van beleidsnota’s en adviezen.
  • Strategisch, analytisch en creatief denken! Deze eigenschappen maken dat jij succesvol bent in deze functie. Je komt in complexe vraagstukken snel tot de kern en weet deze bondig en begrijpelijk te communiceren.

Als adviseur adviseer je zowel het management als het bestuur. Dit vraagt om een stevige gesprekspartner met een uitstekend gevoel voor politieke verhoudingen. Daarnaast heb je een heldere visie op arbeidsverhoudingen en weet hiermee draagvlak te creëren. Je bent een initiatiefrijke teamspeler die zelfstandig kan werken en die snel, flexibel en creatief kan schakelen tussen verschillende onderwerpen in het duidelijk verwoorden van complexe materie in woord en geschrift.

Waar kom je te werken?
Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert aan zeven Drechtstedengemeenten en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.

De afdeling P&O is onderdeel van het servicecentrum Drechtsteden en adviseert en ondersteunt. De gehele afdeling telt ca. 50 medewerkers. Wij zijn de experts voor alle P&O vraagstukken binnen het Drechtsteden netwerk. Mens en werk is onze expertise, of het nu gaat om wet- en regelgeving of ontwikkelingen bij de organisaties. Wij denken mee, voeren uit en bieden maatwerk. We werken integraal en verbinden kennis en mensen binnen de organisaties van de Drechtsteden. Hiermee dragen wij bij aan het sterker maken van de organisaties binnen de Drechtsteden.

Je komt te werken in groep specialisten van het P&O-team advies. Er wordt nauw samengewerkt met de collega’s van de andere P&O-teams; Personeelsbeheer en Mobiliteit & Ontwikkeling maar ook met de juristen van de afdeling P&O en collega’s uit het netwerk zoals de P&O-adviesgroep en het Netwerk MT-middelen.

Wat bieden we jou?
Een mooie en uitdagende functie binnen het netwerk van de Drechtsteden, waarin je samen met collega’s gestructureerd richting geeft aan de doorontwikkeling van P&O. Een van de speerpunten daarbij is aan te sluiten bij de veranderende vraag, waarbij compliance een belangrijke basis blijft.

De salarisindicatie bedraagt maximaal € 5.067,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren via het online sollicitatieformulier. Reageer voor 6 april 2020.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lenny Mans, Manager P&O a.i., bereikbaar via het secretariaat op telefoonnummer 078 – 770 2357.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.