Raadsgriffier

Wil jij de gemeenteraad en raadscommissies ondersteunen en adviseren? En heb jij kennis van het gemeenterecht en het algemeen bestuursrecht? Lees dan snel verder!

Werkgever OVER-gemeenten
Plaats Plaats: Oostzaan
Provincie
Noord-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Dienstverband Dienstverband: Vast dienstverband
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Gemeente Oostzaan is een kleine zelfstandige gemeente met 9.700 inwoners, gelegen tussen Amsterdam, Zaanstad en Landsmeer. Vanaf 1 januari 2010 is de ambtelijke organisatie samengevoegd met die van de gemeente Wormerland in OVER-gemeenten.

De raad van de gemeente Oostzaan is vanwege het vertrek van de huidige raadsgriffier, op zoek naar een:

Raadsgriffier
Oostzaan, 29 uur per week

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de gemeenteraad en de raadscommissies in het kader van de vertegenwoordigende, controlerende en kaderstellende taken. Als eerste adviseur adviseer je de gemeenteraad en raadscommissies; je staat ze met raad en daad bij. Je ontwikkelt en bewaakt complexe en bestuurlijke procedures, passend binnen de instructie voor de griffier. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor individuele raadsleden en fracties. Als raadsgriffier ben je eindverantwoordelijk voor het functioneren van de griffie. Daarnaast neem je actief deel aan het driehoeksoverleg (burgemeester, secretaris en griffier) én het presidium. Je wordt bijgestaan door onze griffiemedewerker.

Wie ben jij?
Je bent werkzaam geweest of bent dit nog als raadsgriffier of als raadsadviseur en kent het vak van binnenuit. Je hebt een duidelijke visie op de rol van de raad binnen het openbaar bestuur en vanzelfsprekend ben je politiek-bestuurlijk sensitief. Je hebt een stevige persoonlijkheid die goed functioneert in een dynamische en politieke omgeving. Communicatief ben je zeer vaardig zowel in woord als in schrijven en je schakelt makkelijk tussen de diverse niveaus en vakgebieden binnen en buiten de gemeente waarbij je gevraagd en ongevraagd adviseert. Behalve een kei in het organiseren, draai je je hand niet om voor het regisseren en het bij elkaar brengen van belangen, opinies en inbreng van verschillende partijen. Door je laagdrempeligheid weet je bestuur en organisatie te verbinden, zodanig dat het bestuurlijke proces optimaal verloopt. Je verliest jezelf hierbij niet uit het oog, want je bent gewend aan stressvolle omgevingen en je bent flexibel ingesteld.

Je beschikt daarnaast over:

  • Een afgeronde woopleiding (of aantoonbaar wowerk– en –denkniveau).
  • Kennis van het gemeenterecht en het algemeen bestuursrecht.
  • Affiniteit met onderwerpen als regionale samenwerking, overheids- en burgerparticipatie, rollen en instrumenten voor raadsleden en beleids- en besluitvormingsprocessen.
  • Je bent bereid om regelmatig in de avonduren te werken omdat veel van de werkzaamheden (raadsvergaderingen, werkgroepen of bijeenkomsten met inwoners) dan plaatsvinden.

Competenties
Flexibiliteit en mondelinge communicatie.

Wat bieden wij?

  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om je functie zelfstandig inhoud te geven.
  • Flexibele werktijden.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 5.756,- per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar die na dat jaar bij gebleken geschiktheid voor de functie omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een Individueel Keuze Budget: uitbetalen of bijvoorbeeld extra verlof kopen. Jij bepaalt waar je het voor inzet.
  • Opleidingsfaciliteiten: voldoende mogelijkheden voor jouw ontwikkeling.
  • Een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Geïnteresseerd?
Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie vóór dinsdag 7 april 2020. Bij het tabblad Overheden ga je naar OVER-gemeenten en daar zie je het aanbod van actuele vacatures waaronder deze functie. Met het online sollicitatieformulier kun je rechtstreeks solliciteren.

Meer informatie?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Lizette Ouwehand, griffier van de gemeente Oostzaan, via telefoonnummer 06 463 357 46 of Eline ’t Hoen, griffiemedewerker/plv griffier, via telefoonnummer 06 580 767 09.

Voor meer informatie over onze organisatie kan je kijken op www.over-gemeenten.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!