Juridisch medewerker omgevingsrecht

Wil jij voor de gemeente Almelo een aanspreekpunt en vraagbaak worden als het gaat om de toepassing van wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht. Ga jij de uitdaging aan? 

Werkgever Gemeente Almelo
Plaats Plaats: Almelo
Provincie
Overijssel
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Ervaring Tussen de 3-6 jaar
Delen
Reageer op deze vacature

Almelo heeft precies de juiste maat. Groot genoeg voor eigen voorzieningen zoals scholen, een theater en een bioscoop. Klein genoeg om als gemeente aanspreekbaar en toegankelijk te zijn. In Almelo hebben inwoners nog rechtstreeks invloed op het bestuur.

De kerntaak van het team Regelgeving en Handhaving is het borgen van de veiligheid en de leefbaarheid van de bebouwde omgeving en de openbare ruimte. Dit vindt onder andere plaats door het opstellen van voorschriften, vergunningverlening en toezicht op de naleving van regels. Binnen het team Regelgeving en Handhaving zijn we op zoek naar een:

Juridisch medewerker omgevingsrecht
Almelo, 36 uur per week

Wat ga jij doen?
Als juridisch medewerker geef je (on)gevraagd juridische adviezen op het gebied van het omgevingsrecht, de APV en bijzondere wetten. Je werkt daarbij samen met vergunningverleners, toezichthouders en andere juristen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van juridische procedures op het gebied van handhaving. Je ondersteunt vergunningverleners en bent vervolgens zelf verantwoordelijk voor de bezwaar- en beroepsprocedures die kunnen volgen. Je vertegenwoordigt de gemeente o.a. bij de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank en de Raad van State. Je bent voor de organisatie een aanspreekpunt en vraagbaak als het gaat om de toepassing van wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht.

Wie ben jij?
Je bent een inhoudelijk sterke professional. Je hebt minimaal een juridische hbo-opleiding afgerond en enige jaren werkervaring in het omgevingsrecht. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een goed ontwikkeld bestuurlijk inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen, bent kritisch en stressbestendig. Binnen de juridische grenzen zoek je naar pragmatische oplossingen. Je kunt goed zelfstandig te werk gaan, maar daarnaast vinden we het belangrijk dat je ook de samenwerking en afstemming opzoekt met collega’s. Je voelt je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen zaken, maar denkt ook in het teambelang.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op hbo– of universitair niveau, bij voorkeur met specialisatie bestuurs- en/of omgevingsrecht.
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in dezelfde of een soortgelijke functie.
  • Je beschikt over aantoonbare en actuele kennis van wet– en regelgeving op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
  • Je zoekt de samenwerking en pakt zelfstandig je taken op.
  • Je bent stressbestendig, kritisch en nauwkeurig.
  • Je bent analytisch en besluitvaardig.

Wat bieden wij?
Wij bieden een dynamische juridische functie. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring bedraagt het salaris voor deze functie maximaal € 4.406,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur (schaal 10, salarispeil 1 januari 2020). Het betreft een vaste functie, waarbij in het 1e jaar een tijdelijke arbeidsovereenkomst wordt aangeboden. Naast een goed salaris kent Almelo interessante arbeidsvoorwaarden, zoals flexibiliteit in arbeidstijden, uitstekende kansen om jezelf te ontwikkelen en een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten? Bel Ton!
Ton te Plate, manager Regelgeving en Handhaving, is graag bereid nadere informatie te geven. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer: 06-185 967 17. Voor informatie over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Irene Kerkhof (HR-adviseur). Zij is te bereiken op het telefoonnummer 06-500 081 30.

Reageer!
We nodigen je uit om te reageren als je voldoet aan de gestelde functie-eisen. We zijn op zoek naar collega’s die ons team direct kunnen versterken. Je kunt je interesse voor deze vacature kenbaar maken door uiterlijk 27 april via het online sollicitatieformulier. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.almelo.nl/werken-bij-de-gemeente.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.