Beleidsmedewerker handhaving wietteelt

‘Bijdragen aan een innovatief en uniek project, dat is mooi werk!’

Werkgever gemeente Hellevoetsluis
Plaats Plaats: Hellevoetsluis
Provincie
Zuid-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Deeltijd
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: HBO
Delen
Reageer op deze vacature

De afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning (BMO) van de gemeente Hellevoetsluis zoekt voor het team Veiligheid tijdelijk een 

Beleidsmedewerker handhaving wietteelt (tijdelijk tot 1-1-2023)
24 uur | Hellevoetsluis

Dit doe je
Hellevoetsluis is één van de deelnemende gemeente aan het experiment gesloten coffeeshopketen, oftewel het wietexperiment. Tijdens het experiment geldt alleen de experimenteer wet- en regelgeving voor de teelt en verkoop van hennep. Gedurende de looptijd van het experiment zoeken wij een collega met een juridische achtergrond, gespecialiseerd op het gebied van beleid en handhaving. In deze functie ontwikkel en actualiseer je het coffeeshop- en drugsbeleid, het handhavingsprotocol en stel je adviezen, concept-beschikkingen en vergunningen op. Ook ondersteun je de BOA’s bij controles en de gevolgen hiervan. Verder toets en bewaak je de juridische correcte toepassing van het beleid en procedures op het vakgebied, stel je pleitnota’s en/of verweerschriften in het kader van bezwaarschriften (inclusief zienswijze) op en vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwarencommissie. Ook beoordeel je de adviezen van de bezwarencommissie en adviseer je het bestuur over te nemen besluiten. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met het team juridische zaken, de BOA’s en je directe collega’s van het team Veiligheid.

Meer informatie over het aan het experiment gesloten coffeeshopketen kun je vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/experiment-gesloten-coffeeshopketen-wietexperiment

Dit ben je
Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond in juridische richting, zoals HBO-(bestuurs)recht. Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als jurist handhaving bij een gemeentelijke instelling en hebt ook ervaring met beleidsontwikkeling op het gebied van handhaving. Verder heb je kennis van wet en regelgeving op het gebied van bestuursrechtelijk handhaven op uiteenlopende terreinen. Je bent een teamplayer, politiek-sensitief, gespreksvaardig en in staat ‘out of the box’ te denken.

Dit bieden wij
Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op CAO Gemeenten, waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris. Deze functie is tijdelijk van aard en loopt minimaal tot 1 januari 2023. Afhankelijk van de situatie en de voortgang van het experiment wordt tijdig een beluit genomen over een eventuele verlenging. 

Dit zijn wij: het team Veiligheid
Het werk van het team Veiligheid kent vele aandachtsgebieden zoals ondermijning, radicalisering, (woon)overlast, evenementen, de verbinding tussen Zorg en Veiligheid, woningbraken, cybercriminaliteit, brandveiligheid en rampen en crisisbeheersing. Ook heeft het team een belangrijke rol in de adviseren en vergunningverlening voor alle grote en kleine evenementen die in de Hellevoetsluis plaatsvinden.

Het team bestaat uit vijf enthousiaste en betrokken collega’s en valt onder de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning (BMO). Dit is een dienstverlenende afdeling voor de gehele gemeentelijke organisatie en in het bijzonder voor het bestuur, de directie en het management. Binnen deze afdeling staat samenwerken centraal.

WERKEN VOOR HELLEVOETSLUIS
MOOI WERK OP EEN MOOIE PLEK
De school van de kinderen, afvalrecycling, veiligheid in de straat, of de zorg voor een familielid. Wat een gemeente doet of regelt, is voor een inwoner meteen zichtbaar en voelbaar. Wij willen daarom dicht bij onze inwoners staan. Door uitdagingen aan te gaan, nieuwe dingen te proberen, successen te delen en te leren van ervaringen. Daarom investeren we in mensen, plannen en in een flexibele, klantgerichte organisatie. Met zo’n 270 collega’s werken we vanuit de historische Vesting voor en met ongeveer 40.000 inwoners. En dat allemaal op een unieke plek. Een Vestingstad aan het water van het Haringvliet. Met een rijke maritieme geschiedenis en prachtige natuur- en recreatiegebieden. Mooi werk, op een mooie plek. We zijn op zoek naar mensen die samen met ons dúrven te doen. Verder te kijken. Te ondernemen. Te adviseren. En te besluiten. Om zo de wereld van onze inwoners steeds een beetje beter te maken. Doe jij mee? 

Meer informatie
Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Linda Bel, via telefoonnummer 14 0181.Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.werkenvoorhellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct door jouw motivatiebrief te sturen via de sollicitatiebutton.

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Sollicitatieprocedure
Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Beleidsmedewerker handhaving wietteelt, beleidsmedewerker, handhaving, bestuursrecht, jurist handhaving, politiek, gemeente, vacature Hellevoetsluis, hbo