Sr. Juridisch Adviseur Handhaving (OOV)

Ben jij een verbindende adviseur met een groot hart voor de openbare orde en veiligheid? Klik dan snel verder voor meer informatie!

Werkgever Gemeente Amstelveen - Gemeente Aalsmeer
Plaats Plaats: Amstelveen
Provincie
Noord-Holland
Branche
Aanstelling Aanstelling: Voltijds
Dienstverband Dienstverband: Tijdelijk (met kans op vast)
Opleidingsniveau Opleidingsniveau: WO
Delen
Reageer op deze vacature

Sr. Juridisch Adviseur Handhaving (OOV)
36 uur | Amstelveen

Ben jij een verbindende adviseur met een groot hart voor de openbare orde en veiligheid?

Dan is dit jouw baan!
Jij vertegenwoordigt op zelfstandige wijze de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer in de verschillende externe overlegvormen. Leidend in de werkzaamheden zijn het Integraal veiligheidsplan en de daarop gebaseerde jaarlijkse actieplannen, alsmede het geformuleerde beleid op het gebied van woonfraude en wonen. Je bent verantwoordelijk voor de handhaving van aandachtsvelden op dit terrein en in het bijzonder op de verschillende vormen van gebruik van woningen en panden zoals voor hennepteelt en prostitutie, alsmede de verschillende vormen van woning delen waaronder kamergewijze verhuur en airbnb. Tevens treed je op als deelprojectleider op het gebied van de handhaving van woonfraude. 

Je geeft vorm, inhoud en sturing aan de uitvoering van (deel)projecten en bewaakt de voortgang en kwaliteit hiervan. Je bent ambassadeur voor het betreffende werkterrein. Je fungeert als adviseur van het management en het bestuur, met name de burgemeester. Je adviseert op tactisch (beleids)niveau en draagt op operationeel niveau zorg voor de juridische afhandeling van complexe casuïstiek.

De functie wordt verricht in een omgeving met veel (veiligheids)partners, waarbij coördinatie tussen organisatie, bestuur, partners en externe belanghebbenden belangrijk is. Het is belangrijk dat je veranderingen signaleert, eveneens dat je perfect op de hoogte bent qua wet- en regelgeving, omdat je de implementatie hiervan in de gemeentelijke regelgeving en procedures verzorgt.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt WO werk- en denkniveau.
  • Je bent in staat vanuit de uitvoering en vanuit de verschillende invalshoeken en belangen beleid te ontwikkelen op het gebied van woonfraude en OOV.
  • Je hebt ervaring in een adviesfunctie in een bestuurlijke omgeving en specialistische praktijkkennis op het beleidsgebied.
  • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring met de juridische behandeling (van A tot Z) van casuïstiek in het veiligheidsdomein.
  • Je kunt de coördinatie voeren op verschillende gebieden van woonfraude.

De ideale kandidaat beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen, is inventief en oplossingsgericht en kan projectmatig werken. Je kunt omgaan met belangentegenstellingen en controversiële situaties in een politiek/bestuurlijke omgeving. Met jouw overtuigingskracht weet je mensen en instanties te verbinden. Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken. Je bent in staat om je onafhankelijk op te stellen, bent stressbestendig, flexibel en integer. Wij kijken uit naar iemand die resultaatgericht, betrouwbaar, klantgericht en communicatief vaardig is en tegelijkertijd beschikt over bestuurlijke sensitiviteit.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een goede werksfeer in een professioneel en hecht team met daarbij een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant.
  • Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5169,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van 36 uur per week.
  • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
  • Collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeraars.
  • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.

Wie zijn wij?
De organisatie van gemeente Amstelveen en Aalsmeer werkt voor twee gemeenten en bestaat uit meer dan 1000 medewerkers. Het zijn bestuurlijk zelfstandige gemeenten met ieder een herkenbare positie in de metropoolregio Amsterdam. Met ruim 90.000 inwoners is Amstelveen een groene, internationale gemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Aalsmeer heeft meer dan 30.000 inwoners en is in haar bescheiden omvang een economische factor van belang in de regio met onder meer de bloemenveiling en de sierteelt.

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VH) bevordert de veiligheid en leefbaarheid in Amstelveen en Aalsmeer. Enerzijds door de behandeling van aanvragen vergunningen, anderzijds door professioneel toezicht te houden op de naleving van wet- en regelgeving en vergunningen op het gebied van OOV en woonfraude en deze te handhaven. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het Integraal Veiligheidsbeleid en de uitvoering daarvan, waaronder ook ondermijning, crisisbeheersing en rampenbestrijding valt.

Je maakt deel uit van een team met een aantal (senior)adviseurs en toezichthouders. Het is een flexibel team waarbinnen men elkaar ondersteunt en elkaar kan vervangen.

Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer vóór 4 februari 2021 via de sollicitatiebutton. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Gesprekken worden gevoerd in de week erna.

Voor vragen kun je bellen met Frank Voorbij (Teamleider OOV) of Rick de Bruijn (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 10 14 75 63 (alleen WhatsApp).

Wat verder goed is om te weten
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af. Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure. Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.  

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Trefwoorden: juridisch adviseur, handhaving, fulltime, Amstelveen, Aalsmeer, gemeente, WO, advies, juridisch, beleid, veiligheidsdomein, woonfraude, ervaren